Milletvekili Gökgöz’den İHH’ya ziyaret

14 Ağustos 2018 16:58

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Mehmet Uğur Gökgöz, İnsanı Yardım Vakfı gibi kuruluşların yaptıkları çalışmalarla toplumun önemli bir sorununun çözülmesinde devlete büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Mehmet Uğur Gökgöz, İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliğini ziyaret etti.

AKÇİL; “AMACIMIZ, TÜM YARDIMA

MUHTAÇLARIN ELİNDEN TUTABİLMEK”

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilen ziyarette, Milletvekili Gökgöz İHH Temsilciliğinde; İl Temsilcisi Osman Akçil ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Temsilcilikte Milletvekili Gökgöz onuruna verilen kahvaltının ardından makamda yapılan ziyarette bir konuşma yapan İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, amaçlarının Allah’ın rızasını gözeterek başta yetimler olmak üzere tüm muhtaçlara yardımcı ve destek olmak olduğunu söyledi.

“İHH’YI ÖNEMLİ

NOKTALARA GETİRDİK”

İl Temsilcisi Akçil, konuşmasında şunları söyledi; “İnsanı Yardım Vakfı Isparta Temsilciliği’ni bulunduğu noktadan daha yukarı noktalara taşımak için iki yıl önce ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla göreve geldik. Aradan geçen iki yıllık süreçte yaptığımız çalışmalarla önemli bir yol kat ettiğimize inanıyorum. Bundan dolayı, başta yönetim kurulumuzdaki arkadaşlar olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.

“ISPARTA İHH OLARAK 300’E YAKIN

YETİMİ HİMAYE EDİYORUZ”

İHH Isparta Temsilciliği olarak, Isparta halkının desteğiyle dünyanın farklı farklı coğrafyalarında yüzlerce projeyi hayata geçirdik. Bu noktada, hayırveser Ispartalı halkımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Şuanda İHH’nın bakmış olduğu Isparta’da 200’ü aşkın, Genel Merkez düzeyinde ise 97 bin yetim var. Biraz önce de söylediğim gibi bunların yaklaşık 300’ünü Isparta olarak biz himaye ediyoruz. Isparta genelinde de baktığımız 300 yetim ailemiz var. Kurban çalışmaları 103 ülke ve bölge de kurban organizesi yaptık ve devam ediyoruz. Afrika’da açılan 7 bin su kuyusundan bir kısmını Isparta olarak biz açtık hamdolsun. Bu çalışmalar devam edecek. Çalışmalarımız şeffaf ve kamuoyuna açık. Biz burada sadece aracılık görevi yapıyoruz. Emanetleri doğru yere ulaştırma adına çalışmalarımız devam ediyor.

GÖKGÖZ; “İHHA, ADETA

BİR YARDIM ÜSSÜ GİBİ”

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Mehmet Uğur Gökgöz de ziyarette yaptığı konuşmada; “Bu iş öyle basit bir iş değil. Bu iş tam bir gönüllülük esasına göre yapılan bir iş. Onun için sizleri yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Çünkü, bu işi herkes yapamaz. Bu iş hiçbir maddi menfaat beklenmeden yapılan bir iştir. Bilindiği gibi, devletimiz büyük bir devlet ve fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Bu noktada, devletimizin yanı sıra toplumumuzda fakir ve yardıma muhtaçlara destek olan, onların elinden tutan yardım kuruluşları da var. İnsani Yardım Vakfı (İHH) da bunlardan birisi ve hattan en önde gelenidir. Burası adeta bir yardım üssü gibi. Tüm bu yardım çalışmalarında emeği geçenlerden, hayır sahiplerinden, Allah razı olsun.

“BİZ TÜRKLER KOMŞUSU AÇ İKEN

TOK YATANLARDAN OLAMAYIZ”

Ziyaret sebebimiz zaten var olan kardeşlik hukukumuzu biraz daha pekiştirmek. İstiyoruz ki bundan sonraki süreçte iletişim ağımız daha güçlü olsun. Türkiye’nin insani diplomasi konusunda geldiği nokta dünyanın hiçbir yerinde bulduğumuz, karşılaştığımız bir nokta değil. İnsani diploması tabi genel olarak kamu kurumları eliyle yürütüldüğü düşünülür ama bizde öyle güçlü sivil toplum örgütleri var ki, esasen bazı kamu kuruluşlarının da önüne geçen bir yaklaşımla Türkiye’nin büyüklüğünü milletinin engin gönlünü ve yardımsever duygusunu oraya ulaştırmak konusunda çok başarılı işler yapıyorlar. İHH da bunlardan bir tanesi açıkçası. Dünya da bir tek mağdur, mazlum, aman dileyen kimse kalmayıncaya kadar bu iş devam edecek. Biz infak etmek üzere bina edilmiş bir medeniyetin, inancın mensuplarıyız. Komşusu açken tok yatanlardan olamayız. Eğer biz bu değerlerimizi yüceltecek iş ve işlemler yaparsak hiç şüphesiz hem toplumsal barışımızı, toplumsal sağlığımızı hem de ülkemizi yüceltmiş olacağız.

“BU BİRLİK VE BERABERLİK OLDUĞU

MÜDDETÇE BİZİ KİMSE ALT EDEMEZ”

Biraz önce sayın Başkanımız Osman Akçil beyin de dediği gibi, İHH, sadece Isparta’ya veya sadece Türkiye’deki yetimlere hizmet vermiyor. Tüm dünyaya hizmet veriyor. Şimdi Arakan neresi, Türkiye neresi? Ama, İHH, dünyanın neresinde mazlum varsa oraya yardım ulaştırıyor. Kaldı ki İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan bahsediyoruz. Orda da var, her yerde var. Yani bu işler kolay işler değil. Bir kere şunu söyleyelim. Bu işler bir kişinin yapacağı işler değil, bu işler bir ekip işi, topyekûn bir çalışmanın bir tezahürüdür. Sonuçta, ne olursa olsun çizgimizden ödün vermeden bir şekilde birliğimizi beraberliğimiz yüceltmemiz, korumamız lazım. Biz bu birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe kimse yani hiçbir ülke, hiçbir güç bizi alt edemeyecektir” dedi.

Bu haber 366 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...