Vali Oğuz’dan Şehit’in ikiz kardeşine ziyaret

15 Şubat 2013 19:05

Vali Memduh Oğuz, eşi Canan Oğuz ile birlikte 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari Dağlıca’da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal’ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal’ı IYAŞ AVM’deki işyerinde ziyaret etti.

Isparta Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Mehmet Özkan ve IYAŞ AVM Genel Müdürü Celalettin Çalış’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Oğuz, Şehit Yakını Celalettin Gürdal’a sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde hayırlı işler temennisinde bulundu.

Ziyaretten son derece memnun kaldığını belirten şehidin ikiz kardeşi Selçuk Gürdal, vatanın birlik ve bütünlüğü için ellerinde gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Gürdal konuşmasında; “Sayın Valimize ve değerli eşlerine saygılarımızı sunuyoruz. Buraya kadar gelerek bizleri mutlu ettiler. Dağlıca ‘da ikiz kardeşimi şehit verdik, onun şahsında tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun diyoruz. Biz var oldukça bu cennet ülkede rahat yaşamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Ülkemizin geçmişine bakılınca her ailenin vatan savunmasına şehitler verdiğinin altını çizen Vali Memduh Oğuz ise, Şehit Selçuk Gürdal’ı rahmetle yâd etti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Bizim milletimiz şehit vermekle bilinen bir millettir. Çünkü vatanın, devletin, bayrağın, mukaddesatın, ezanın ne olduğunu bilir. O bakımdan milletimiz içerisinde dedesi, babası, yakını şehit olmayan aile hemen hemen yok gibidir. Bizde onlardan biriyiz, bizim dedelerimizde üç kardeş Çanakkale’de şehit olmuştur, eşimin de aynı şekilde. Bu doğrultuda büyük şairimizin söylediği gibi şehit oğlu şehit bir millete mensubuz.

Ama bir taraftan da hayat yeni doğumlarla, ölümlerle de devam ediyor. Yaklaşık 1,5 ay önce Celalettin babasını da kaybetti, aynı günlerde benim kayınpederim vefat etti ve yaklaşık 10 gün öncede babamı kaybettim. Bir taraftan çocuklarımız, torunlarımız dünyaya geliyor, işte Celalettin’in 8 aylık bir bebeği var. Aslında hayatın doğal akışı içersinde olsa ölümü de, doğumu da, hastalığı da normal kabul ediyoruz, ama arızi durumlarda, olağan üstü durumlarda da ayrıca yüreğimiz yanıyor.

Celalettin’in 3 tane çocuğu olduğunu öğrendik, Allah onun çocuklarını; ailesine, memleketimize, milletimize bağışlasın. İnşallah onlardan hayırlı nesiller meydana gelsin. Buradan bir kez daha kahraman ikiz kardeşi Selçuk Gürdal’ı rahmetle yâd ediyoruz. Bizim her zaman inandığımız bir şey var; biz bir mukaddes ülküye inanıyoruz, bayrağımıza, devletimize ve istikbalimize inanıyoruz. Bizim namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz; devletimizdir, bayrağımızdır. O uğurda hepimiz canımızı vermeye hazırız. Ben Celalettin kardeşimize tekrar misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

    

Bu haber 895 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...