GÜLSPOR KULÜBÜ HABERİ ÜLKE GÜNDEMİNE GİRDİ

16 Ağustos 2018 18:20

Isparta'nın köklü kulüplerinden Gülspor, yetiştirdiği futbolculardan 18'ini satarak, elde ettiği 15 bin TL ile 10 keçi satın aldı. Bir çiftlikte bakımı yapılan keçilerden ilk yılda 4-5 bin lira süt geliri ve 20 yavru bekleniyor. Keçilerden elde edilen gelir, kulübün giderlerinde kullanılacak.

  “18 futbolcu satıp 10 keçi aldı” haberi ulusal basında geniş yer buldu. Gülspor Kulüp Başkanı Kenan Büyükleblebi, haberlerden dolayı gazetemize teşekkür ederek, “İşte basının gücü” dedi.

İŞTE O HABERİMİZ: 

– Isparta’da 1954 yılında kurulan kentin en eski ve köklü kulüplerinden Gülspor, yaklaşık 9 yıldır amatör lig yerine, 11-19 yaş arasındaki altyapı ve genç takımların katıldığı U gruplarında mücadele ediyor. Gülspor, hem Isparta’daki amatör kulüplere, hem de profesyonel takımların altyapıları için futbolcu yetiştiriyor.

Bordo-beyazlı Gülspor, kulübün giderleri ve üretime katkı amacıyla ilginç bir projeye imza attı. Bu yıl yetiştirdiği 18 futbolcusunu amatör kulüplere 15 bin TL karşılığında satan kulüp, karşılığında 10 keçi satın aldı. Yaklaşık 150 futbolcunun bulunduğu kulübün 10 da keçisi oldu.

PROFESYONEL TAKIMLARA ÜCRETSİZ FUTBOLCU

Gülspor’un 16 yıldır başkanlığını yapan Kenan Büyükleblebi, temel hedeflerinin futbolcu üretimi olduğunu belirterek, “Transfer işlemlerine genellikle 17 yaşından sonra başlıyoruz. Süper lig takımlarından altyapılara şu ana kadar Osmanlıspor, Antalyaspor, Kayserispor, Konyaspor gibi takımlara giden çocuklarımız oldu. Ayrıca milli takımın aday kadrolarına çağrılanlar oldu. Genellikle profesyonel kulüplere gönderdiğimiz istikbali olan çocuklar için önlerini açmak amacıyla para talebinde bulunmuyoruz ve bugüne kadar bir kuruş almadık. Ama Isparta’da amatör hedefleri olan BAL ligi veya üçüncü lige çıkma hedefi olan kulüplere yolladığımız 17, 18 ve 19 yaşındaki çocukları ücretli veriyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...