“Merdiven altı kasaplara dikkat!”

17 Ağustos 2018 17:23

Isparta Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte merdiven altı kasap uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala halk telaş içinde. Isparta Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte merdiven altı kasap uyarısında bulundu. Erdeğer yaptığı uyarıda kurban etlerinin profesyoneller tarafından işlenmesi gerektiğini söyledi.

                Bakkala ve manava kıyma çektirmeyin uyarısında bulunan Erdeğer, şunları söyledi:

                “Merdiven altı dükkanlar da ehli olmayan kasaplık mesleği olmayan insanlar kıyma çekip, et kıyıp, sucuk dolduruyorlar. Bunu kesinlikle mahalle olarak  ekip çıkarıp Tarım İl Müdürlüğü ve belediyenin buna bakması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle halkımızdan istirham ediyorum. İşi ehline vermelerinin gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kasaplardaki kıyma makineleri soğutucu makineler. Mesela normal kasaplar saatlerce kıyma çekse soğutucu klimalı olduğu için ete zarar vermez ama bu merdiven altında çalışma yapanlar etleri ayırt etmeden kıyıyorlar. Diğer kıyma makineleri dezenfekte ve soğutuculu olmadığı için insan sağlığına zararlı etleri yakıyorlar diye düşünüyorum.

Halkımızdan isteğimiz kurbanı 1. güne sıkıştırmasınlar. 2. ve 3. güne  sıkıştırsınlar. Çünkü kasaplarımız  çok yoruluyorlar. Eğer 1. Güne sıkıştırılmazsa eti daha güzel işlerler. Daha iyi hizmet verilir. İşi özellikle ehline versinler, kasaplarımıza versinler. Kasaplarımız hem hijyen hem temiz. Kasaplardan doğacak soruna biz kefiliz. Kasap esnafımızın arkasındayız. Şimdi çoğu kişi manavlar bile kıyma çekiyor. Bazı mahallelerde afiş asıyorlar. Bunu belediyenin arefe günü araçlarla dolaşıp bunlara müdahale etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bizim kadar resmi kuruluşlarımızda dikkat ederse bu iş sıkıntısız olur diye düşüyorum. Halkımızdan da böyle şikayetler gelirse 153 zabıtamızı ya da Tarım İl Müdürlüğünü arayabilirler. Bizim oda olarak internette telefon numaralarımız var. Bizleri de arayabilirler. Bizde elimizden geldiği kadar gereğini yaparız.”

 

 

Bu haber 337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...