“Sadece Sakin Şehir değil, etkinliklerimizle de Türkiye genelinden insanlar ilçemize geliyor”

17 Ağustos 2018 17:35

                Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Kanal32'de gazeteci Şakir Aksöz'ün hazırlayıp sunduğu "Ne var, Ne yok ?" programının konuğu oldu.

Eğirdir ve Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Şengöl, gelen soruları içtenlikle cevapladı.

Başkan Şengöl programda; "Turizm, Türkiye'de herkes çeşitlendirmeye başladı. Köylerde bile turizm için girişimlerde bulunulmaya başlandı. Kış nüfusumuzun 2 katı şuanda Eğirdir'e yaşıyor. Kışın topladığımızın çöpün 2 katını topluyoruz. Eğirdir'de turizmle ufak tefek çalışan herkes payını alıyor. 42 plaka, 03 plaka, 07-15-20 plakalar, 34-35-09 gibi plakalar da çok var. Yaz aylarında 32 plaka kadar Antalya plakalı araçlar var. Cumartesi pazar günleri korkuyorum, Can Ada, Yeşilada ful oluyor. Oralar ağırlık basarda, Eğirdir'den koparda takla atar diye korkuyorum. Bedre Plajı silme, Altınkum silme dolu. otoparklar yetmiyor, Yollarımız işgal altında. Öyle yada böyle hafta sonu günübirlikçiler, yada 2 günlükçülerle doluyor. Eğirdir'de yaz geceleri yorgansız yatılmıyor. Mikro klima Eğirdir'de çok güzel. Otellerimizin dolu. Nüfus 2 katında. Her yerde Eğirdir'imizi tanıtıp insanların ilçemize gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. (Cittaslow) Sakin Şehir'in katkısı da illaki vardır. Yabancılarda salyangoz tercihi var. Bizim milletimizin sakin şehir anlamını çok bilmiyor. Sadece Sakin Şehir değil, etkinliklerimizle de Türkiye genelinden insanlar ilçemize geliyor. Briç turnuvası yaptık, 7'den 70'e herkese açık bir spor. Bir çok ilden briç sporcusu Eğirdir'e geldi. Klasik müzik festivali yapıyoruz. Türkiye'nin bir çok üniversitesinde yad konservatuarında eğitim alan öğrenciler gelip ücretsiz kurslar veriyorlar. Klasik müzikte dünya çapında ün yapmış sanatçılar geliyor, yurt dışından yarı zamanlı gönüllü öğrenciler geliyor. Motosiklet tutkunları geliyor, dağcılar geliyor, bisikletçiler geliyor. Triatlon sporcuları geliyor, bunların aileleri geliyor. Etkinliklerle, fuarlarla, sosyal medyayla, basın yayın organlarıyla Eğirdir'imizi her daim gündemde tutuyoruz. Gayemiz Eğirdir'i herkese göstermek. Derdimiz meramımız Eğirdir'i herkese göstermek onlardan da ileriye dönük geri dönüşüm bekliyoruz. "

TRİATLON 1-2 EYLÜL'DE

MİLLİ TAKIM EĞİRDİR'DE KAMPA GİRECEK

1-2 Ekim 2018 tarihinde  yapılacaktı, 1-2 Eylül 2018'e alındı. Eğirdir'deki yarışların ardından Triatlon Milli Takımı Eğirdir'de kampa girecek. Bu yıl 16.sını yapacağız. 10-15 yıl önce küçük sporcular şimdi büyüdüler. Gelip, Ömer Amca nasılsın diye sarılıp öpüyorlar ben mutlu oluyorum.

YAZ SPOR OKULLARINDA REKORA KOŞUYORUZ

Yelkende 150 sporcu oldu. Ege'deki yarışlara sürekli gidiyor. Antalya'da yelken kulübü faal değil, 17 bin nüfuslu Eğirdir'de faal. Bütün masraflarını karşılayarak Ege kıyılarında yarışlara katılıyoruz. Yelken Federasyon Başkanımız yeni seçildi, seçimlerde O'na oy vermedik diye bizim yarışlara destek olmuyor, bizde kendi yağımızla kavruluyoruz.

ELMASPOR VOLEYBOLDA 1. LİGDE

Elmaspor, Belediyespor, Eğirdirspor var. Eğirdirsporumuz, Davarazspor'a yol verdi. Onlarda sınıfta kaldı. İnşallah bu sene bir şeyler olur, seneye de biz kuyruğa gireriz. Eğirdir'de hangi sporu yapmak isteyen varsa biz hoca ve malzeme bulacağız. Biz sporcularımıza, malzeme alıyoruz, destek oluyoruz. Elmaspor'umuzu bir mermerci arkadaşımız kurduydu. Eğirdir'de elmadan para kazananlar elini taşın altına koymadı, mermerci kardeşimizi vücudu bu işin altına koydu. Bu yılda bu işi yapamayacağını söyledi, Voleybol 1.liginde Eğirdir'in voleybol takımı var. Herkesi Elmaspor'a desteğe bekliyoruz.

BENİM ÖMRÜM ŞEYTAN TAŞLAMAKLA GEÇİYOR

Elinde bir bilgisayar Bimer'e,Cimer'e yazıyorlar. Hakaret edenlerde var. Herkes Allah'ından bulsun biz doğru bildiğimiz olda yürüyoruz. Balıkçı barınağını yapmışlar kıyıyı öldürmüşler. Liman dükkanlarının eski hali içler acısıydı. Geçen yıl el emekçilerine, kadın üreticilere bir yer yapalım dedik. Eski depo, çöpçülerin toplanma yeri, yelkencilerin malzeme depoları vardı, halı sahayı da kaldırdık, dünya güzel tamamı ahşaptan güzel tek katlı dükkanlar oluşturduk. Telkari sanatçısı bulduk, gümüş işliyor, meraklısı varsa kursa giriyor, genç ve bayanlara pozitif ayrımcılıkla yer yaptık. Adaya geçen tur otobüsleri durup oradan alışveriş yapıyor. Cafe ve lokanta yapıyoruz, sadece Eğirdir menüsü olan lokanta yapacağız. Bunlar iyi şeyler, şikayet etmezlerse nasıl önümüzü kesecekler. Halı sahalar Türkiye'de yokken biz Eğirdir'e halı saha yaptık, basketbol sahası yaptık, o günde kavga ettik. Bugünde betonları yıktık, ağaçlandırdık, bu sefer kıyılar öncelikle halkın yerleri diyerek şikayet ediyorlar. Şimdi, çevreden kim düğün ediyorsa, gelinler damatlar orada. Küçük beyinliler şikayet edebiliyorlar. Kıyı kanunu hakkında şikayet edenler kadar, benim günde 10 defa kıyı kanunu incelediğim oluyor.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İÇİN EĞİRDİR GÖLÜ KIYISI SADECE EĞİRDİR BELEDİYESİ'NDEN İBARET

Çevre Şehircilik yetkilileri beni iyi dinlesin.  Kıyı sadece Eğirdir Belediyesinden ibaret değil. Eğirdir gölünün herhangi bir yeri. Çöpleri döküyorlar, kerevit atıkları, inşaat atıkları, moloz atıkları. Eğirdir Gölü'nün her yerinde atık var. bizden önce karayolları kıyıyı doldurmuş toprak doldurmuş, bize yazı yazıyorlar.  Doldurduğunuz yerleri boşaltın. Biz gelince Çevrecilerin aklı başına geldi, bizden önce gözleri kaplıydı. Özel İdare gölün kenarında ruhsat veriyor, köy yerleşik kişileriymiş, hayvan beslemek için bile ruhsat veriyor. Biz futbol sahasının arkasında soyunma odası yapıyoruz, hemen yıkım kararı alınıyor. Bizim yardım edeceğimiz bir durum varsa herkes koşarak geliyor, biz o zaman devletiz. Vatandaşa tanınan haklar Eğirdir Belediyesine tanınmıyor. Yapıyoruz devlet bizi suçlu, yapmıyoruz halk bizi suçlu buluyor.

YEŞİLADA YOLU NEDEN YAPTIRILMIYOR

HADİ BEN YEŞİLADA YOLUNU YAPMIYORUM,

AKPINAR YOLUNU NEDEN YAPMIYORLAR ?

Yeşilada yolu, yapılmıyor mu? yaptırılmıyor mu? buna halkımız şimdi karar verecek. Ben programa sadece bu konuyla ilgili belgeleri getirdim. Yeşilada Muhtarımız Valilik'e bir dilekçe vermiş. Valilik, Kaymakamlığı, Kaymakamlık da bize cevap verin diye yazmış. Biz de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün müdahalelerine dayanarak yapılamamaktadır. Onarım hususunda mahsur yoktur yazısı gelirse biz yapalım dedik. Çevre İl Müdürlüğü, Antalya Tabiat Koruma Kurulu'na yazıyı göndermişler. Yolun tamiri ile ilgili, Antalya'dan cevap geliyor. Hali hazır yolu bir projeye alsın, ne yapacağını projelendirsin ondan sonra değerlendirelim diyor. Neden Belediye Anayolu'nun bakımı yapılmamış anlaşıldı mı? Milletvekilli Süreyya Bilgiç söz verdi. Ne dedi Sadi Bilgiç, "Ada yolunu biz yağacağız, Kaleyi restore edeceğiz" dediler. Ada yoluyla ilgili bir iğne yok. Söz veren Kim Sadi Bey. SDÜ proje hazırladı, izin çıkmadı. Milletvekilinin yaptıramadığı, iznini alamadığı yolu ben nasıl yaptırayım.  Yeşilada  Koruma İmar Planını 2,5 yılda bitirdik. Benden önceki arkadaş Ak Parti'liydi göndermiş hayır demiler. Güncelledik düzelttik gönderdik yine hayır dediler. Ada yoluna da bu belgeleri dikeceğim. Ben deli miyim neden yapmak istemeyeyim. Muhtar yerden göğe kadar haklı.  Eğridirlilerden 10 kat 20 kat fazla ben Eğirdir'i düşünüyorum. Eğirdir'e gelen adayı bir dolanır, Akpınar'a bir çıkar. Daha  Akpınar yolu yapılmadı. bizim yerimiz değil, valimiz yaptırsaydı 3-4 km yol. Vali Bey inşallah duyar da yapar. Mahmut Zadeoğlu duyar da yaptırır. " dedi.

 ARITMA TESİSİNDE ONARIMLAR YAPTIK

SUDAKİ ZAMMA, KATI ATIK DA DAHİL EDİLDİ

MALİYETİNİN ALTINDA KALİTELİ SU İÇİRİYORUZ

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl çalışmıyor denilen arıtma tesisimiz saat gibi çalıştığını ve bu yıl birkaç arızalı makinenin değiştirildiğini söyledi. Bize maliyet 500 bin TL oldu. Ama su parası ile ilgili hala pahalı diyorlar. Eğirdir gibi güzel bir yerde kaynak suyu içebiliyorsak bunu arıtmaya gönderebiliyorsak parasını da ödeyeceğiz.  Biz 1,25 TL'den suyu satarken, Aralık ayının  ilk haftasında bir kanun çıkarıldı TBMM'de. Kamu kurumlarına satılacak su fiyatı, ancak ev abonelerinin en alt diliminden yüzde 50'yi geçemez diye. Şimdi bu maliyeti satışa vermek zorundayız. Elektrik, mazot, işçi maliyeti arttı, bunlar artarken suyun ucuz olması söz konusu değil. Su işletmesi buna rağmen hala zararda. Bu su faturalarının içinde katı atık bedelleri de var. Bizde ona göre hesap ederek hala maliyetinin altında su vererek 110 Bin TL zararla su veriyoruz" dedi.

"ADAM GİBİ ADAY OLURSA DESTEKLERİM,

OLMAZSA YENİDEN ADAYIM"

                Yoğun gelen sorular üzerine yeniden aday olup olmayacağını dile getiren Başkan Şengöl " Adaylık konusunda eşimize,dostumuza, soranlarımıza yarın ne olacağı belli olmaz bu konular için erken fakat ben bir şartla aday olacağım. Aklı başında gördüğüm, hangi partiden olursa olsun, aday olan arkadaşa yardımcı olacağım. Ama sırf partizanlık olsun diye aday çıkaranlar olursa 500 oy alacağımı bilsem de aday olacağım. Çünkü benim derdim Eğirdir'i iyi yönetecek insanlar lazım. Ben aday olduğumda bakkal çırağına mı oy vereceğiz demişlerdi ama geçen süre içerisinde 2 defa seçilmedik ama en sonunda gelip, Kurtar bizi hacı Omar diye geldiler" dedi. 

"BİZ İLÇE BELEDİYESİ OLARAK 750 DAİRE YAPTIK, ŞOVUNU YAPMADIK

ADAMLAR İL'DE 149 DAİRE YAPTI, DÜĞÜN ETTİ"

                Biz Eğirdir Belediyesi olarak önceki dönemlerimizde 750 tane daire yaptık. Rahmetli Hasan Balaman döneminde Isparta'da 149 adet daire yapıldı. Şovu yapıldı, düğün edildi.  Eğirdir'de toplu konuta ihtiyaç olmadığını biz anladık. Biz ilan ettik, Arsa payı 20 bin lira 5 bin lira + 5 bin liraya ev sahibi yapacaktık. Ama 1 kişi para yatırdı. Demek ki ihtiyaç yok. Şimdi biz yine boş durmadık, belediye şirketi üzerinde 21 daireli bir konut daha yaptık. Alıcısı varsa buyursun gelsin satalım. O günden sonra Eğirdir'de bir tek kooperatif kurulup da konut yapılmadı.

ÇAYDERESİ GÖLE ZARAR VERİYOR

DSİ ACİL ÖNLEM ALMALI

                Programdaki soruları yanıtladık. Ama benim buradan DSİ Bölge Müdürlüğümüze bir çağrım olacak. Aksu çayından göle bağlantı yapan kanalın Yağmur yağdıktan sonraki hallerini 4 yıldan bu yana fotoğraflayarak bunları bir albüm haline getirdim. Gölün koruyucusu olan DSİ ile çok iyi çalışıyoruz. Fakat  Çay köyüne bir baraj yapılacak. Ama yıllardır yapılamadı. Bu suların önce bu barajda toplanılarak, çöktükten sonra göle salınacak. İnşallah en kısa zamanda bitirirler. Kendilerinden bu konuyu DSİ Genel Müdürlüğü'ne aktarmalarını rica ediyorum. Ben bu konuda kendileri ile görüştüm. İnşallah en kısa süre de de bu sorun çözülür" dedi.

 

Bu haber 317 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...