GÖLCÜK MİLLİ PARKI CAZİBE MERKEZİ OLMA YOLUNDA..

18 Ağustos 2018 12:43

Otopark alanları oluşturuldu, pislikten girilmeyen tuvaletler yenilendi. Şimdi yatırım zamanı. Macera Parkı, Masal Park, kayıkhane, iskele, spor sahaları ve diğerleri… 4 yıl sonra Gölcük’ü tanımayacaksınız.

YATIRIM SÜRECİ: 5 YIL

Milli Parklar’dan Gölcük Mili Parkı’nı 25 yıllığına kiralayıp, öngörülen yatırımları yapma taahhüdünde bulunan İstanbul merkezli Kutsal Turizm, 1 yılda acil ve temel ihtiyaçları giderdi. Doğaya uyumlu vizyoner proje yatırımları geri kalan 4 yılda tamamlanacak.

TUVALETLER YENİLENDİ

Eskiden pislik içinde olduğu için kullanılmayan, suyu ve elektriği olmayan Milli Park içerisinde piknik alanlarına yakın 4 tuvalet baştan aşağıya yenilendi, engelli tuvaletleri ilave edildi.

Kapı giriş fiyatı nedeniyle eleştiri konusu yapılan Gölcük’te bazı şeylerin değiştiği göze çarpıyor. Eskiden çöplükleri alınmayan, tuvaletleri kullanılmayan, su ve elektriğin olmadığı Gölcük’te 1 yılda yapılanlar gelecek için umut vaat ediyor. Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğü’nün Genel Müdürlükçe onaylanan doğa turizmi projesinin uygulanması taahhüdüyle milli parkı 25 yıllığına kiralayan İstanbul Merkezli Kutsal Turizm, 1 yılda temel ve acil ihtiyaçları çözümledi. Yatırımlar için 4 yıllık süre var. Bu yıl macera parkı hizmete girecek.

Gölcük Milli Parkı İşletme Müdürü Süleyman Börekçi ile Restoran Müdürü İlkay Güngör, Isparta Gazetesi  muhabirine Gölcük’ü gezdirdi, yapılan çalışmaları gösterdi. Gölcük’ün bir tabiat parkı olduğunu ve koruma kapsamında olduğunun altını çizen Süleyman Börekçi, her şeyin bir anda yapılamadığını söyledi. Gölcük Tabiat Parkı için öngörülen projelerin  Genel Müdürlükçe onaylandıktan sonra istişare içinde etap etap uygulanacağını belirten İşletme Müdürü Börekçi, şöyle konuştu:

“Kutsal Turizm şirketi olarak Gölcük’ü Nisan 2017’de kiraladık. 1 yıldır faaliyetteyiz.

Şirket olarak burada uygulayacağımız projelerimiz var. İlk 5 yıl içinde yapılması gerekiyor. Bazı projelerin onayı bekleniyor, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile istişare şeklinde gidiyoruz. Bütün projeler biranda uygulanacak diye bir şey yok.  Bazı projelerin yerleri değişiyor. Doğaya zarar vermemesi adına uygulamalar oluyor. Milli Parklar süreci titizlikle işletiyor.

Biz ilk etapta otoparkları bitirdik. Arkasından hızlı bir şekilde tuvaletlere girdik. Milli Park içerisindeki 4 tane tuvaletimizi tamamen yeniledik. İçinin fayanslarını, lavabolarını yeniden yaptık. 3 tuvaletimizde engelli tuvaleti yoktu, engelli tuvaleti ekledik. Dış duvarlarını yeniden kapladık. Elektrik tesisatını yeniledik. 2 tane trafo binası yaptık.

Büyük Kır Lokantası’nı faal duruma geçirdik. Alkolsüz 1.sınıf restoran. Burada tadilat çalışması yaptık. Burada restoran hizmeti veriyoruz. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar hizmetimiz var. Küçük restoranı da hizmete açılması yönünde talebimizi ilettik. Sabah 08.00, akşam 22.30’a kadar restoranımız açık. Milli Park içerisinde büfe açtık. İnsanlarımıza tekel ürünleri dışında hizmet veriyor.

Burası tabiat parkı olduğu için koruma altında olan bir yer. Milli Parklar Bölge Müdürümüz ve ekibimiz sürekli bizi denetliyor, fikirlerini iletiyor.

İlk etapta Macera Parkı yatırımımız olacak. Yer tespitlerimiz yapıldı. Herhangi bir ağaca zarar vermeden bu işi yapmak istiyoruz. Macera  Parkını yapacaklar incelemesini yaptı. İzin alındıktan sonra bu yatırımı yapacağız. 11 ayrı oyundan oluşacak, içinde ahşaptan kule yapılacak. Milli Park Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu yıl içinde tamamlayacağız.

Buradaki projeler etap etap. Birinci etap bittikten sonra ikinci etaba geçilecek. Tüm yatırımlarda doğanın güzelliği ve dengesi düşünülüyor. Yaptığımız her şey Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile istişareli yapılıyor.

Otopark alanları düzenledik. Piknik alanları ve restoran kullanımı için otoparklar oluşturduk. İnsanlar daha önce otoparklar olmadığı için kenarlara park ediyorlardı. Şimdi otoparklarımız mevcut. 3 tane otoparkımız bitti. Tuvaletleri bitirdik. Gölcük giriş kapısını yaptık. Yüksek gerilim hatlarını yeniliyoruz. Yer altına alınıyor. 5 yılda burada öngörülen bütün projeler hayata geçirilecek. Projeler onaylanıp, gün yüzüne çıktıktan sonra yatırımına başlanacak. İlk etapta macera parkının onayı bekleniyor.”

KAPI GİRİŞ FİYATINI

BAKANLIK BELİRLİYOR

Gölcük İşletme Müdürü Süleyman Börekçi, Milli Park giriş ücretlerinin bakanlık tarafından belirlendiğini söyledi. Börekçi, “Giriş fiyatları Bakanlıktan geliyor. Bakanlığın belirlediği tarife üzerinden giriş ücreti alıyoruz. 6.Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm parklara giriş ücreti aynı. Standart fiyat uygulanıyor. Aynı bölge müdürlüğü içinde bulunan tabiat parkları giriş fiyatları eşit. Bu bizle alakalı bir durum değil. Şirketimizin kendi kafasına göre koyduğu bir rakam değil. Geçen yıl 13.5 TL idi.  İndirim istediler, Milli Parklar 9 TL’ye düşürdü. Uyguladığımız zam 13.5 TL’nin üzerinden, 9 TL üzerine gelmedi” dedi.

DÜĞÜN ORGANİZASYONLARI

Gölcük İşletme  Müdürü Börekçi, büyük kır restoranı hizmetleri kapsamında düğün organizasyonu da yapabildiklerini söyledi. Kır düğünü için açık alan düzenlemesi yapıldığını belirten Börekçi, düğün için gelenlerden davetiye göstermeleri durumunda kapı ücreti alınmadığını söyledi. Börekçi, yemek müşterilerine de indirim uygulandığını, ikramlar yapıldığını ifade etti.

 

 

Bu haber 377 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...