Davraz’a yeni bir otel daha geliyor

15 Şubat 2013 19:09

Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı konumuna gelen Davraz Kayak Merkezi’ne bir şirketin daha yatırım yapmak istediği belirtildi. Vali Memduh Oğuz’un bu konuyla yakından ilgilendiği ve kısa süre içinde çalışmalara başlanacağı öğrenildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise Davraz’da halen daha 600-700 yataklı otel yapılabilecek boş alanın bulunduğunu açıkladı.

Isparta’da turizmi çeşitlendirme adına yürütülen faaliyetler meyvelerini vermeye başladı. Önceki gün Vali Memduh Oğuz’un da dediği gibi “Davraz’a yeni yatırım talepleri var.” Edinilen bilgiye göre bir şirket Davraz Kayak Merkezi’ne otel yapmak istiyor. Kısa sürede çalışmalarına başlanması beklenen otelin kaç yataklı olacağı konusunda ise henüz bir bilgi gelmedi. Şu anda Davraz’da yapımı tamamlanan 3 otel bulunuyor.

6 PARSEL İMAR PLANINA GÖRE YATIRIMCIYA VERİLEBİLİYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, yatırımcıların Davraz’a gelmesi halinde istedikleri büyüklükte parsellerin kendilerine verilebileceğini ve bu alanların 49 yıllığına kiralanacağını belirtti. Vergi muafiyeti dahil bir çok alanda da yatırımcıya teşvik sağlanacağı müjdesini veren Kılıç, şunları söyledi: “Sayın Valimizin paylaştığı bilgiyi biliyoruz. Davraz’a yatırımcılar geliyor. Tahsis edilecek arazilerimiz mevcut. Kısa sürede çalışmalara başlanması bekleniyor. Bu tür yatırımların gelmesiyle ilimizde turizm daha da gelişme imkânı bulacak. Davraz Kayak merkezimizde 3 otel yatırımlarını tamamlamış durumda. Sirene Davraz 280 yataklı SDÜ’nün sosyal tesis ve uygulama oteli 84 yataklı ve aynı zamanda İsperia Davraz adı altında 55 yataklı oberj dediğimiz dağ evi şeklinde tesis bulunmakta. Davraz Kayak merkezinde halen daha 6 parsel imar planlarına göre yatırımcılara otel yapmak üzere verebiliyoruz. Boş durumda. İstediği büyüklükte parsel verebiliriz.

YATIRIM İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK AKSİNE TEŞVİK VAR

Bu alanda yatırım için hiçbir engel yok. Elektrik, haberleşme, içme suyu, arıtma, kanalizasyon hepsi tamamlandı. Yatırımcımız gelecek olursa bu arazilerimiz 49 yıllığına tahsis edilmekte ve değişik teşvikler sağlanmakta. Buna vergi muafiyetlerdi de dahil. Şu anda 600-700 yatağa kadar otel yapacak parselimiz mevcut ancak gelecek yatırım kaç yataklı olacak o konuda bir bilgi yok. Ülkemizde birçok turizm merkezlerinde daha altyapı çalışmaları yeni yeni yapılıyor. Ama biz 5-6 yıl önce bunların hepsini tamamladık.

5. MEKANİK TESİS YAPILIYOR

Öte yandan Davraz’da artan gerek günübirlikçi gerekse yatılı kalan turistlerin sayısında artış meydana geldiği için mekanik tesislerimizde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Bu yoğunluğu azaltmak ve daha kaliteli hizmet sunabilme adına otellerin olduğu alandan TBar’a kadar olan yerde 5. Mekanik tesisimizi kurmayı planlıyoruz. Böylelikle yukarı çıkışlarda ve aşağı inişlerde rahatlık sağlanmış olacak. Bunun ödenekleri peyder pey gelmeye devam ediyor.”

 

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...