İsa Coşkun, Yaşar Holding’in tepe yönetiminde görev aldı

28 Ağustos 2018 18:21

1982’de Hesap Uzman Yardımcısı olarak girdiği Maliye Bakanlığı’nda müsteşarlığına kadar yükselen İsa Coşkun, Türkiye’nin sayılı şirketlerinden Yaşar Holding’e Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi oldu. İsa Coşkun, Vergi Konseyi Genel Sekreterliği görevini de devam ettirecek.

Isparta’nın yetiştirdiği başarılı bürokratlardan İsa Coşkun, Türkiye’nin sayılı şirketleri arasında olan Pınar Su, Pınar Et, dyo gibi ünlü markaların sahibi Yaşar Holding’e geçti. Maliye Bakanlığı’na Müşavir olarak görev yapan İsa Coşkun, Yaşar Holding’den gelen teklif üzerine 16 Ağustos tarihi itibariyle holdingin Başkan Yardımcılığı ile İcra Kurulu Üyeliği görevine getirildi. Coşkun, ayrıca holdinge bağlı 3 şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

1982’de hesap uzman yardımcısı olarak girdiği Maliye Bakanlığı’nda müsteşarlığa kadar yükselen İsa Coşkun, en son bakanlık müşaviri olarak görev yapıyordu. İsa Coşkun, Yaşar Holding bünyesinde görev yaparken Bakanlığın sivil yapılanması olarak kabul edilen Vergi Konseyi Genel Sekreterliği görevini de yürütecek. Bakana bağlı danışma organı olan Vergi Konseyi, kamu, özel sektör temsilcileri ile öğretim üyeleri ve uzmanlardan olmak üzere toplam 57 üyeden oluşuyor. Coşkun, ayrıca 1.5 yıldır FETÖ ile mücadele kapsamında 2 büyük şirketin kayyum olarak yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.

Egazetem.net ve son32’ye açıklamalarda bulunan İsa Coşkun, “yıllardır özel sektörden çok iyi teklifler hep geldi. Kamuda çalışma isteği nedeniyle ayrılmak istememiştim. Ancak kamuda maliye müsteşarlığı dahil her türlü görevi yaptım. Bundan sonrası siyaset. Ama onun da kendine göre dinamikleri var. Bu yüzden fazla da gecikmeden özel sektörde de iyi işler yapmam lazım. Hem kendime hem firmaya hem de ülkeye yine katkım olmuş olur diye düşündüm” dedi.

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...