İŞKUR Girişimcilik Kursu açıyor

18 Şubat 2013 17:37

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, mart ayında duyurularına başlayacakları Girişimcilik Kursu ile kuruma kayıtlı işsizlere işyeri açma fırsatı sunacaklarını bildirdi. Ergin, 2013 yılı içinde 250 kişiye bu kursu vermeyi hedeflediklerini belirterek “100 kişiden 5’i işyeri açsa benim için başarıdır” dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü Isparta’da işsizliği azaltma adına yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Daha önce ITSO, BAKA gibi kurumların açtığı ve parası olup ancak devlet desteği almak isteyen kişileri kapsayan Girişimcilik Kursu bu sefer işsizlere özel düzenlenecek.

250 KİŞİ BUNDAN FAYDALANACAK

İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu konuda ihale açtıklarını ve ihaleyi Ankara menşeli bir firmanın kazandığını bildirdi. Mart ayında duyurularına ve ilanlarına çıkılacak olan Girişimcilik Kursu ile 2013 yılı içinde 250 kişiye eğitim verilmesi amaçlanıyor. Kursu başarıyla bitiren işsizlere devlet 100 bin TL maddi katkı sağlayacak. Bunun 30 bin TL’si geri ödemesiz 70 bin TL’si ise 2 yıl ödemesiz 6 yıl eşit taksitlerle kredi şeklinde verilecek.

ISPARTA’NIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Düzenlenecek olan kursun diğer kursları gibi olmadığını ve Isparta’nın gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirten Ergin, şunları söyledi: “İnsanlarımız bir yerden üretmesi gerekiyor. Bunun için devletimizin insanlara bir yol gösterimi var. Bu anlamda işsizlere kol kanat geren bir kurumuz. Ispartamızda da böyle bir projeye imza atalım hatta ilçelere yayalım dedik. Bu konuda kursun verilmesi için ihaleye çıktık ve yetkili Ankara firması ihaleyi kazandı. Kendileriyle 1 yıl sözleşme imzalayacağız ve 250 kişiye bu kursu vereceğiz. Mart ayında davetlerimiz ve duyurularımızı yapacağız.

İŞSİZLERİN DOSTUYUZ

İşsizlerin dostu olan onlara hizmet eden bir kurumuz. Onlara ekmek kapısı aramakla görevlendirildiğimiz bir kurumuz. Farklı kurumlar da bugüne kadar Girişimcilik Kursları düzenlediler. Ayrıca kursa katılan işsizlerimiz günlük 20 TL almaya devam edecek. Biz işsizlerimize bu kursla sadece yol gösterici olacağız. İlerisini kendileri düşünecek. İmkânı olanlar işyeri açabilecek. Bir süredir ‘Girimci olmak istiyoruz’ diye ‘iş fikrim var’ deyip de ‘bunu gerçekleştirmek istiyorum’ diye istekler geliyordu. Bunları göz önünde bulundurarak bu kursu açacağız. Daha önce de böyle bir kurs düzenledik ve işyeri açanlar oldu, çok mutlu olduk.

KAYITLI İŞSİZLER BUNDAN FAYDALANABİLECEK

Kursumuza kayıtlı işsizlerimiz başvuracak. Bunu buradan belirtmek istiyorum. Burada KOSGEB’den de yetkililer gelerek mülakat yapacağız. Amacımız elemek değil. İş fikirlerini öğreneceğiz. Uygun bulunanlar kursa katılmaya hak kazanacaklar. Kredi verilebilecek alanları da belirlemiş olacağız aynı zamanda. Çalışanlar, sigortası olanlar, maliyeden vergi levhası olanlar katılamayacaklar.

HOLDİNG SAHİPLERİNE BAKIN ÇOĞU

ZAMANINDA İŞ SIKINTI ÇEKEN İNSANLAR

Şunu açıkça söyleyeyim bana 100 kişinin içinden 5 kişi işyeri açmış olsa ben bunu başarı sayarım. İş yeri açmak is sahibi olmak devletin desteğiyle bunun ortaya çıkması üretime teşvik anlamında çok önemli. Bugün holdingleri kuran insanlar hep uzun süre işsiz kalmış insanlardır araştırmasını yapın. Neden herkes holding sahibi olmasın. Mart ayının içinde bunun duyurularını yapacağız. Kayıtlı işsizlerimiz takip etsinler."

 

 

Bu haber 2262 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...