Sokak köpekleri kısırlaştırılacak

18 Şubat 2013 17:48

Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, son dönemlerde hayvan severler ve hayvan sevmeyenler ile yaşadıkları polemiklerin ardından önemli kararlara imza atmaya hazırlandıklarını bildirdi. Uğurlu, sokak köpeklerinin sorun için çözüm ürettiklerini ve bunu kademe kademe uygulayacaklarını belirtti.

 

Özellikle bu mevsimler köpeklerin çiftleşme zamanı. Hal böyle olunca sabahın erken saatlerinde köpekler guruplar halinde dolaşıyor ve hassas oldukları için çevredeki vatandaşlara saldırıyorlar. Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu su saldırılardan kendisinin de nasibi aldığını söyledi. Önceki gün durumu yerinde görmek üzere sabah 06.00’da dışarı çıkıp özel aracıyla tüm mahalleleri gezdiğini ve 3 noktada köpeklerin saldırısına uğradığını belirten Uğurlu, “Ne yapalım şimdi köpekleri öldürelim mi yani?” dedi. Bu konuyu hayvan severlerden daha çok önemsediklerini belirten Uğurlu, sokak köpeklerinin insanlara zarar vermemelerini ve çoğalmalarını önlemek için radikal kararlar aldıklarını açıkladı.

HER KÖPEK KONTROL EDİLECEK

Uğurlu, sokak köpeklerinin iki ekip tarafından toplanacağını veteriner hekim kontrolünde kısırlaştırılıp, kulaklarına küpe takılacağını belirterek şunları söyledi: “Köpekleri bu şekilde kontrol altında tutmayı planlıyoruz. Bunun için zaman gerekiyor. Veteriner Hekim sayımızda da sıkıntı var. Bunlar düzenlenecek. Hayvanseverler ‘belediye görevini yapmıyor’ dese de biz görevimizi yapıyoruz. Ne derlerse desinler. Asli görevimizi kanunlar çerçevesinde uyguluyoruz. Hayvanseverlerin hakkı olduğu kadar hayvan sevmeyenlerinde hakkı var.  O da vatandaş. Onun için biz kimsenin tenkitleri doğrultusunda hareket etmiyoruz. Biz hayvan severlerden daha duyarlıyız. Merak etmesinler çözüm üretiyoruz. Ama kademeli olarak bunu aşacağız ve aştık diyebiliriz. Çalışmalarımız başladı. Tek sorunumuz çiftleşme zamanına denk gelmesi. Vatandaşımızı biraz da durumu abartıyor. Bunu da belirtmek istiyorum.

YEMEK ARTIKLARINI MÜCAVİR ALAN DIŞINA BIRAKIYORUZ

VE KÖPEKLERİ ORALARA YÖNLENDİRİYORUZ

Köpeklerimiz kısırlaştırıldıktan sonra kontrol altına alınacak. Önceki gün kendi özel ardacımla çıktım sabah 06.00’da tüm Isparta’yı olaştım. 3 yerde ben kendim saldırıya uğradım, biri Gülistan Kavşağı, biri Yedişehitler parkı, biri Halıkent ile Doğancı Mahallesinin yakınları. Bunların hepsini not aldım. Şimdi ben ne yapayım. Gidip öldüreyim mi köpekleri bana da saldırdılar diye. Önlemlerimiz alacağız. Ekiplerimiz koordineli ve iki vardiya çalışıyorlar. Fabrikalardan yemek atıklarını alıp mücavir alan dışında belirlenen noktalara yemek bırakıyoruz. Böylelikle şehir içinde yemek bulamayınca şehir dışına çıkıyor ve alışıyorlar hep oralarda barınıyorlar. Köpeklerde bunu biliyor. Köpeklerde can taşıyor. Onlarında yaşamasını istiyoruz. Ancak Veteriner Hekim kontrolünde yapılan araştırmada tehlike arz edene durumlarda ise gerekin yapıyoruz kimseye zarar vermemesi açısından.

HAYVAN BARINAĞI BU YIL TAMAMLANIYOR

Hayvan barınağı ile ilgili çalışmalar var. Mevzuatta biraz sıkıntı yaşıyoruz. Yerleşim alanı dışında olması gerekiyor. Biz yapılması için bazı yerleri düşünüyoruz ama mevzuata uygun değil. Ölçüleri yakalamak durumundayız. İlk önce kendi imkânlarımızla geçici bir barınak yapalım edik. Onun çalışmalarını yapıyoruz. Kalıcı bir barınak bu yıl içinde yapımı tamamlanıyor. Vatandaşımızın huzuru bizim için daha önemli. Bu işler kademe kademe ilerleyecek. Hem hayvanseverlere hem de hayvan sevmeyenlere hizmet etmiş olacağız. Bu hayatta herkesin yaşamaya hakkı var. Bunu kabul etmek lazım. Her canlının bir görevi var. Biz nasıl kalkıp her gün işe gelip görevimizi yapıyorsak onlar da kendi görevlerini yapıyorlar. Hepsi insanlık için.

DİĞER BELEDİYELER KÖPEKLERİ BİZİM ALANIMIZA BIRAKIYOR

Bu arada çevre belediyelerin köpekleri toplayıp Isparta sınırları içine bıraktıklarını tespit ettik. Ama biz böyle yapmayacağız. Onlara insan gibi davranacağız ve gereken hassasiyeti göstereceğiz.”

 

Bu haber 925 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...