“Isparta’nın Sosyal Demokrat bir belediyeye ihtiyacı var”

30 Ağustos 2018 15:38

CHP İl Başkanı Kürkçü, Belediye Başkan Adaylığı konusunda CHP Isparta eski Milletvekili İrfan Bakır ve birkaç kişiyle daha görüştüklerini, henüz bir karar vermediklerini söyledi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler kapsamında CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü önemli açıklamalarda bulundu. Isparta genelinde her belediyeye aday çıkaracaklarını söyleyen CHP  İl Başkanı Kürkçü, Belediye Başkan Adaylığı konusunda CHP Isparta eski Milletvekili İrfan Bakır ve birkaç kişiyle daha görüştüklerini, henüz bir karar vermediklerini söyledi.

Kürkçü, “Öncelikle ilçe başkanlarıyla görüşüyorum. İlçe başkanlarımız her ilçede CHP’den aday çıkaracağız. Mevcut belediye başkanlarımızla devam edeceğiz. 2 belediyemiz var. Merkez içinde aday arayışları devam ediyor. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Biz bu seçim sisteminde iyi bir aday ve iyi belediye meclisi kadrosu kurarsak başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü diğer partilerde bir güvensizlik var. Mevcut belediye başkanı yıprandı, yaşlandı bıraksın diyoruz. AKP tam bir anlaşmış durumda değil. Onların kendi iş rekabetleri var. Bizimde merkezde 30 bin oyumuz var. Bu oyu biraz daha artırırsak CHP’yi iyi bir adayla bu işi götüreceğine inanıyoruz. Çünkü Isparta’nın bir sosyal demokrat belediyeye ihtiyacı var. İrfan Bakır dahil bire kaç kişiyle görüştüm. Arkadaşlarımızdan patilerimizden bu işi kiminle götürebiliriz diye yoklama yapıyoruz. İrfan Bakır’ı parlamento tecrübesi olduğu için öne çıkaranlar var. Onun dışında bazı arkadaşlarımız var. Kişisel yetenekleriyle öne çıkarılanlar var. Kesin bir karar vermedik ama belediye başkanını farklı yani toplum tarafından sevilen kişi. Çünkü partiye değil kişiye oy veriliyor. Onun için bu kişiyi hala arıyoruz” dedi.

Bu haber 420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...