ZAFER BAYRAMI COŞKUSU..

31 Ağustos 2018 16:04

Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıldönümü törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayram Isparta’da böyle büyük bir coşkuyla kutlandı.  15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Şehmus Günaydın, Valilikte bayram tebriklerini kabul etti. Valilikteki programın ardından Vali Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Piyade Albay Ferat Vural Kaymakkapı Meydanı'nda halkı selamladı.

TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDIĞI BİR DESTANDIR

Öğrencilerin 30 Ağustos şiirlerini okumalarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı İsmail Tiryaki  yaptı. Tiryaki, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün mazisi zaferle dolu kahraman ordumuzun vatan savunması ve milletin bağımsızlığı uğrunda azim ve kararlılığın göstergesi olan 30 Ağustos zaferinin 96.yıldönümünü gururla ve heyecanla kutlamaktayız. Bu zafer bir milletin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle, ölümü göze aldığı, parolası ya istiklal ya ölüm olan bir zaferdir. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer ulu Önder Atatürk’ün kurtarıcısına inanmış yüce Türk milletinin ve bağrından çıkan ordumuzun o günün zor şartları altında ve sınırlı imkanlarla, kendisinden silah ve sayıca üstün bir orduyu yenerek, tarihe altın harflerle yazdırdığı bir destandır" dedi.

Çok sayıda vatandaşın ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldığı 30 Ağustos programında, katılımcılar operasyon düzenindeki komando geçişine alkışlarla eşlik ederek yoğun ilgi gösterdi.

Tören geçidinde araçlarının geçişleri de ilgiyle izlendi.

 

 

Bu haber 860 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...