“ISPARTA’DA ÖĞRENCİLERİN KONAKLAMA SORUNU YOK..”

31 Ağustos 2018 16:07

ITSO Meclis Üyesi, yurt işletmecisi Hüseyin İşler, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarının olması gerekliliğine dikkat çekerek “Yurtta kalan öğrencilerin yüzde 50’si daha sonradan özel yurt ve apartları tercih ediyor” dedi.

ITSO Meclis Üyesi Hüseyin İşler, KYK'nın olması gereken bir kurum olduğunu söyledi. KYK'nın amacının maddi olarak olanakları kısıtlı olan öğrencilerin barınma imkanlarını rahatça karşılamalarını amaçladığını belirten İşler, "Gerçekten maddi durumu zayıf olan öğrencilerle karşılaşıyoruz. Bizim de gücümüz yettiği kadar yardımcı olduğumuz öğrenciler oluyor.  KYK Yurtlarının olması güzel. Ama üniversiteyi kazanan her öğrencinin KYK yurtlarında kalacağını söylemek mantıklı olmaz. Zaten sayı olarak da bunu karşılamak mümkün değil.  KYK'da kalan öğrencilerin bir kısmı daha sonra yurt, ev veya apartı tercih ediyor. Yurtta kalan öğrencilerin en az yüzde 50'si apartı tercih ediyor" dedi. 

Isparta'nın öğrenci yurtları konusunda çok başarılı olduğunu belirten İşler, "Her şey dahil hizmet veriliyor. Günde üç sefer servis. Kahvaltı yemek. 24 saat sıcak su hepsi fiyata dahil. Milli Eğitim tarafından sürekli denetleniyoruz. Giriş çıkış saatleri belli. Yabancı ziyaretçi girişi yasak" dedi.

Üniversite olduğu müddetçe apart sektörünün Isparta'da bitmeyeceğini belirten İşler, apart sayısının fazla olduğunu kabul etmek gerektiğini iletti. İşler, "Isparta merkezde şu anda konaklama bakımından öğrenci  sayısından fazla yatak var. Ama bu da geçici bir süreç. Yenilerin yapılması yavaşlayacaktır. Öğrenci sayısı arttıkça da apart yapımı sürecektir. Isparta'da öğrencilerin konaklama sorunu olmadı bundan böyle de olmaz" diye konuştu.

Yurt sektöründe bulunanların verdiği hizmet noktasında bir sıkıntı olmadığını ancak ruhsat almayan kayıt dışı  işletmelerde eksikliklerin bulunduğunu kaydeden İşler, "Ruhsatı almak için kriterler var. Bunları yerine getirdikten sonra ruhsat alabiliyorsunuz. Denetlenen yurtlarda kurallara uymak zorunda. Ama denetleme olmayan yerlerde derme çatma işletmeler oluyor. Bu konuda mağdur olan  öğrenciler oluyor. Ama tüm bunlar en az seviyede tutulmaya çalışılıyor" dedi. Öğrencilerin  Isparta'da konaklama fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etmesi konusundaki soruyu yanıtlayan İşler, "Apart ve yurt sektörü birbirinden tamamen bağımsız. Stüdyo daireyi emlakçıdan veya sahibinden kiralarsınız. Orada bir yaptırım kural yok.  Bir gayrimenkul kiralıyorsunuz. Oradaki fiyatlara bakarsanız. Evet yüksek diyebiliriz ama her öğrencinin buna ulaşmama imkanı olmaması da doğal diye düşünüyorum. Öğrenci yurtlarına baktığınızda fiyatlar çok makul. Bir öğrencinin günlük ödediği para 15-25 TL arasında. Yemek, servis, sıcak su, konaklama hizmetlerinin tamamı veriliyor. Düşük kar marjıyla hizmet veriliyor. Fiyatlar oda sistemine göre değişiyor, 450 TL'den 750 TL'ye kadar fiyat veriliyor. Isparta'da öğrencilerin barınma yönünden çok iyi şartlara sahip olduğunu düşünüyorum"  şeklinde konuştu.

 

Bu haber 367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...