REHAVETE GİRERSEN 20 BİNLİK İLÇE SENİ KUPA DA ELER

31 Ağustos 2018 16:13

LEVENT DOĞAN YAZDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi 7. Grup’ta bu sezon şampiyonluk mücadelesi verecek olan Isparta Davrazspor, Denizli temsilcisi Kalespor’a 1-0 mağlup olarak Türkiye Ziraat Kupası 1. Eleme Turunda elendi.

                Isparta halkı futbolu özlemiş ki maçtan saatler önce stat önünde bilet kuyruğuna giren futbolseverler çok daha iyi bir Davrazspor görmek istiyordu.  Bu şehrin profesyonel futbol özlemi var. Bu sene gelsin artık şampiyonluk diyorlar.

                A Spor’un canlı olarak verdiği maçta yorumcular, Isparta Atatürk Stadı’nın zeminine, tribünlerdeki görsel şova ve sporseverlerin ilgisini öve öve bitiremedi.  Işıklandırma sistemiyle ve organizasyonuyla Isparta çok daha büyük spor ev sahipliğine imza atabilir denildi.

Yayında Isparta’nın profesyonel liglerde olması gerektiğine dikkat çekildi.

                 Isparta Davrazspor’dan beklentiler büyük idi. Ama şu ana kadar özel maçlar dahil pembe-yeşilli takım en kötü futbolunu Kupa Maçında sergiledi. O kadar büyük  beklenti vardı ki Davrazsporlu futbolculardan taraftar 3-5 atarız diye stada gelmişken mağlup olunca boynu bükük ayrıldılar.

                Maça gelecek olursak beklentiler çok daha yüksek olunca futbolcular üzerinde aşırı bir baskı vardı. Maç anında ve sonunda video ve fotoğraflardan anlaşılacağı üzere oyuncular gergin ve telaşlı.

                Takım tam anlamıyla hazırlanmamış. Motivasyon çok önemli.  Bu bariz belli. Hele hele hiçbir zaman rakibi küçümsemeyeceksin. Ben dün Isparta Davrazspor takımında bunu gördüm. Rehavete girersen  20 binlik ilçe seni kupada eler.

                Gelelim maça  Davrazspor maça iyi başlamasına rağmen karşılaşma boyunca çok etkili olamadı. Denizli Kalespor takımı pembe-yeşillilere boş alan bırakmadı.

                Öncelikle Isparta Davrazspor hücumda sorun yaşadı. Orta alandaki  boşluklar göze çarptı. 

 Hücumda arkalarında Fatih destekli Batınay ve Gökhan'ı gördük ki özel maçlarda dahi bu oyun dizilişle oynamadı Isparta Davrazspor. Yusuf Demir’in takımdan ayrılmasıyla santrfor mevkisine acilen ve acilen  takviye yapılmalı. Prince Tagoe’nin lige kadar hazır olması bence mucize. Mahmut Bektaş ise dün tribündeydi, hazır hale gelir mi gelir. Ama hücum hattına bir takviye daha şart.  Savunma hattında ise sakat olan Rıfat Merzifonluoğlu’nun toparlayacağına inanıyorum.  

                Maçın en başarılı ismi Fatih ve İlyas’tı. Fatih bir sağda bir solda  kendi mevkisi hariç her yerde oynadı. Kalesporlular Fatih’i faul yapabilerek durdurabildiler. Isparta Davrazspor’da belli noktalarda 3-4 alternatif varken bazı noktalarda da alternatif yok. 7. Grup Bölgesel Amatör Ligin en zorlu gruplarından biri. Transferleri yaparken bu düşünülmeliydi. 

Bunu dün bariz bir şekilde gördük. İyi bir 10 numarayı aradık dünkü maçta. Bazı futbolcular inanılmaz sorumluluk alırken bazıları da  sorumluluk almaktan kaçtı.

                Sonuç olarak Isparta Davrazspor hazır değil. 3 hafta daha var liglerin başlamasına. Bu takımın hazır hale gelmesi için eksik noktalara takviyeler ve birkaç  özel maç daha yapılmalı. Isparta Davrazspor’un başarılı olması için takımdaşlık önemli.

 

Bu haber 417 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...