“Türkocağı dün olduğu gibi bugün de sorumluluğunun bilincinde”

19 Şubat 2013 16:36

Türkocakları Isparta Şubesi Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit ve beraberindeki yeni yönetim kurulu heyeti, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Türkocakları Isparta Şube Başkanı Başyiğit; "Bundan 100 sene önce Türk Milletini üzen ve sevince boğan 2 hadise yaşanmıştı. Balkanlardaki topraklarımızı kaybederek kahrolan Türk Milleti, Türkocakları'nın kurulması ile sevince boğulmuş, geleceğine karar ve yön vermeye başlamıştı.İşte bugün sizi ziyaret eden heyet  Dilde,Fikirde,İşte birlik  diyen 100 yıllık bu ulu çınarın devamıdır,dallarıdır.Dün Çanakkale'de,Kurtuluş savaşında Cephede Mehmetçiğin,Cephe gerisinde Türk Milletinin moralini yüksek tutan çalışmalar yapan Türkocağı'nın, Cumhuriyetin ilk yıllarında Milli mektep ve Kütüphane işlevi gördüğünü,Genel başkanı rahmetli Hamdullah Suphi Tanrıöver de Milli Eğitim Bakanı olarak Türk Gençliğinin yetiştirilmesinde görev aldığı malumunuzdur.Bugün bizler Türkocağı'nın bu misyonunu aynen sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz ise; "Yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim. Türkocağı dün olduğu gibi bugün de sorumluluğunun bilincinde, Türk Milletinin hizmetindedir" dedi. Daha sonra Isparta'nın ilim şehri olması hususundaki görüşlerini dile getiren Oğuz, sivil toplum kuruluşları,dolayısıyla Türkocakları'nın da bu konuda daha fazla kültürel katkı yapması gerektiğini belirtti.   

 

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...