Sanayi Sitelerinde otopark sorununun çözümü için MHP’den önerge

5 Eylül 2018 19:23

Belediye Meclisi’nde söz alan MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, sanayi ve küçük sanayi alanlarında otopark ihtiyacının binaların teras çatılarında karşılanması için önerge verdi. İmar Komisyonuna havale edilen önerge, komisyon raporu doğrultusunda Cuma günü karara bağlanacak. Maddenin meclisten geçmesi durumunda kararın, sanayilerde yeni yapılacak binaları kapsayacağı öğrenildi.

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclisin tek önergesini MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker verdi. Göker, önergesinde sanayi ve küçük sanayi alanlarında otopark ihtiyacının binaların teras çatılarında karşılanmasını teklif etti. Göker’in önergesi şöyle; “İmar planında sanayi ve küçük sanayi alanlarında diğer alanlardan ayrı olarak binaların otopark ihtiyacının yüzde 60’ı binaların bodrum ve zemin katında kapalı, tamamen tabii veya tesviye edilmiş zeminin altında kalmak kaydıyla yol cephesinin yönetmelikte belirtilen kısımları hariç parselin tamamında kapalı olarak yer altında yapılabileceği gibi yönetmelik şartlarına uygun olarak otopark rampası yapılması şartıyla binaların teras çatılarında karşılanarak çözümlenmesini öneriyoruz.”

İlgili önerge oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Komisyon raporu Cuma günü mecliste görüşülerek karara bağlanacak.

Bu haber 456 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...