“KOCAKARI İLACI DEDİĞİMİZ İLAÇLARI MARKETLERDE BULAMAZSINIZ”

6 Eylül 2018 16:07

1971 yılından bu yana kuru kahve ve baharatçılık yapan Uyar Ticaret,  dededen kalma mesleklerini devam ettiriyor. Orhan Uyarlar, “Gücümüzün yettiği kadar teknolojinin el verdiği kadar bu işe devam edeceğiz. Bu işi de çocuklarımıza bırakmayı düşünüyoruz” dedi.

                Isparta’nın en eski bakkaliyelerinden Uyar Ticaret, yıllar öncesi olduğu gibi nostalji bakkaliye ve baharat işine devam ediyor.    Uyarlar Ticaret Sahibi Orhan Uyarlar, mavi önlüğüyle müşterilerini karşılıyor.

KOCAKARI İLACI DEDİĞİMİZ İLAÇLAR BULUNMAZ

                Uyar Ticaret Sahibi Orhan Uyarlar, “1949 Isparta doğumluyum. 1971 yılından beri baharat, bakkaliye, kuru kahvecilik yapmaktayım. Bu meslek dedemden gelen bir meslek. Benim dedem Isparta’nın esnaflarındandır. Bu meslek bize dedemden intikal ettiği için aksamamız olmadı. Yıllardır bu işi yapıyoruz. 1994’e kadar Isparta’da marketler yokken biz bakkal ve markettik. O zamanlar biz açık makarna, açık toz şeker, margarin, yağ satardık. Fakat teknoloji değişti, her şey daha modern olmaya başladı. Biz bakkallığı bıraktık. Dedemizden kalan ve 2. Alternatif olan baharatçılığa devam etmekteyiz. Burada eski tabirle kocakarı ilacı dediğimiz kafur, ispirto, aspirin, tarçın, zencefil gibi baharat türlerinin %98 bulunmaktadır. Gücümüzün yettiği kadar teknolojinin el verdiği kadar bu işe devam edeceğiz. Bu işi de çocuklarımıza bırakmayı düşünüyoruz. Eski tabirle kocakarı ilacı dediğimiz ilaçlar günümüzde açılan marketlerde bulunmaz. Örneğin kafur, zırnık, karahalile, sarıhalile marketlerde bulunmaz. Biz bunların ince detaylarını bildiğimiz için bir kedi otu, bir arı otu oralarda bulunmaz. Sadece şişenin içerisinde bitkisel yağlar bulunur. Kocakarı ilacı dediğimiz ilaçlar bulunmaz. Biz hala bunları satıyoruz. Daha önceki zamanlarda açık yağlar vardı. Karışımlar yapıyorduk. Mesela bebek doğduğu zaman tatlı badem yağı, çörek otu yağı, elma yağı, nane yağı biz bu yağlardan çocuğun yaşına göre kendimiz damak tadına göre ayarlardık. Şimdi açık yağlar olmadığı için bunları tek tek satıp tariflerini veriyoruz.  Bu iş yeri dedemden babama, babamdan da bana kaldı. Benden sonra da nasip olursa çocuklarımız devam edecek. Tabi her geçen gün teknoloji değişiyor hizmetler değişiyor ama biz dedemizden edindiğimiz tecrübelere göre gücümüzün yettiği kadar gelen müşterilere tariflerde diğer konularda yardımcı oluyoruz” dedi.

 

 

 

Bu haber 480 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...