“ÖNÜMÜZDEKİ SEZON BAL TAKIM SAYISINI 120’E DÜŞÜRMEMİZ LAZIM”

6 Eylül 2018 16:09

                Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez,  geçtiğimiz salı günü akşam saat 20.30’da Isparta’ya geldi ve bir dizi temaslarda bulundu.

                Beraberinde TFF Antalya Bölge müdürü Ahmet Köksalan’la Isparta’ya gelen Ali Düşmez, Sav kasabası girişinde Isparta-Burdur-Denizli-Afyon ASKF başkan ve yöneticilerince karşılandı.

                Futbol Taban Birliklerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Ali Düşmez’e Kebabçı Kadir’de Isparta usulü kebap ve helva kabüne ikram edildi.

                Spordaki tüm haksızlıklara karşı mücadele vermeye devam ettiklerini belirten ASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, şu açıklamalarda bulundu:

 “Bizim cemazüevvellimiz oldukça eskidir. Futbolu iyi bilirim. 6 yıl profesyonel, 6 yıl amatör olarak oynadım. Sarıyer Yeniköylüyüm. 31 yaşında kulüp başkanı oldum. 1993’de İstanbul ASKF’ya girdim. TASKK’a girdim. TFF’nin de 4-5 dönemdir içindeyim. Muradım o dur ki, spor ve futbol ülkemiz için çok gerekli bir iştir. Tüm federasyonlarda görev aldım. Bize büyüklerimiz spor adamı olarak her yere, her il’e, her beldeye ulaşmamızı ve kucaklamayı öğrettiler. Gönül işi  yapmak zordur. Her il’e, her beldeye yardım yapalım istiyoruz. TASKK olarak güçlü bir sivil toplum kuruluşuyuz. 20 federasyonda etkiliyiz. Etkin bir gücümüz var. Bu çalışma, azim ve kararlılıkla oluyor. Hayatta en önemli konu itibardır. Bu itibarı sağlamak kolay değildir. Bunun için çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

                Bizim mücadelemiz ve savaşımız, gençlerimizin her alanda başarıyla spor yapmalarıdır. 70 il’i ziyaret ettim. Dersim’e de gittim. Hakkariye’de. Her yere gittim.

                Bakınız, TFF ülkemizde 13 tane saha yaptı. Yeterli mi, değil. Yüzlerce saha yapılsın istiyoruz. Bizler ve TASKK o icraatları yapmak için varız. Bu işi bir dava olarak görüyorum. TASKK’ta bütçemizi güçlendirdik. Amatörlerin en önemli sağlık sorununu çözdük. Hakemlerimizi eğitiyoruz.   Hakemlerimizin maddi konularını çözdük. Ülkemize VAR sistemini getirdik. Bu sistemi alt liglere de getirmeyi planlıyoruz. Bunlar güzel hizmetler.

                Bakınız,  TFF olarak U-13 deplasmanlı ligini kuruyoruz. Bu da önemli bir faaliyetimiz olacak.

                Ayrıca BAL liginde 160 takım var. Bu oldukça fazla. Önümüzdeki sezon 120 takıma düşürmemiz lazım ki, futboldaki rekabet ve kalite daha da artsın. BAL’a,  22 yaş sınırı mutlaka gelecek. Yabancılardan önümüzdeki sezonlarda ya çalışma, ya da eğitim zorunluluğu raporu isteyeceğiz.  Bal’daki yabancı futbolcu sorununu mutlaka çözeceğiz.

                Bir önceki Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Osman Aşkın Bak’a bir dosya sunduk. Bu dosyadan sayın Cumhurbaşkanımızın da bilgisi var. Türkiye’de 120 tane futbol sahası yapımı ile ilgili. Bu dosya şimdiki Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndadır. Bunların yapılması için, hepimiz gece-gündüz çalışmamız lazım. Bu konu da çok önemli. “ dedi.

“AMATÖR FUTBOL EVİ İSTİYORUZ”

                Konuşmalardan sonra Isparta ASKF başkanı Erhan Oturak, Isparta’mıza bir amatör spor evi ve bağımsız bir ASKF binası kazandırılmasını istedi. Oturak, “Isparta’mızda arsa fiyatları çok değerli  olduğu için futbol sahalarının yapımında büyük zorluklar yaşıyoruz. Isparta’da futbolun ve sporun gelişmesi  için de spor tesisleri ve sahalara ihtiyaç var. Futbol sahalarının yapımı şart. Acil çözüm bekliyoruz. Sayın Ali Düşmez başkanım sizlerden ve TASKK’tan,  gerekli maddi ve manevi yardımları bekliyoruz”  dedi.

                Burdur ASKF Başkanı Nuri Yıldırım ise Burdur iline 3. Bir futbol sahasının yapımı için çok uğraştıklarını ve çözüm beklediklerini ifade etti.

                Afyon ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı ve Genel sekreter Alişan Akgün ise, “Afyon ili pek çok il’in geçiş güzergahında. Ancak uzun yıllardır ziyaretimize gelinmedi. En kısa sürede sizi ve TFF yetkililerini ilimize davet ediyoruz” dediler.

                Konuşmalar sonunda Ali Düşmez, ASKF başkanlarına forma hediye etti. Ayrıca Isparta ASKF Başkanı Erhan Oturak’ın Isparta ürünlerinden oluşan hediyelerini kabul etti.  Hatıra fotoğraflarının çekiminden sonra,  Ali Düşmez’in Isparta ziyareti 3 saat sürdü  ve saat 24.00’de Antalya’ya döndüler.

                Öte yandan özellikle Isparta taban birlikleri ve yöneticileri, Düşmez’e Bölgesel Amatör Lig’deki kontenjan sayısının artırılmasını istediler.

                Bakalım, sayın  Başkan  Ali Düşmez’in,  Isparta  ziyaretinde  dile getirilen, Ziraat Türkiye kupası maçlarındaki özel güvenlik konusu, amatör spor evleri, yeni yapılacak spor tesis ve futbol sahaları, deplasmanlı U-13 ligleri  ve BAL takım sayılarındaki durum için  önümüzdeki süreçte neler yaşanacak. Bekleyip, göreceğiz.

                                 

Bu haber 339 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...