“Gülde Taban Fiyat sezon öncesi açıklansın”

7 Eylül 2018 16:04

Güneykent Belediyesi, Gülanta Çalıştayı düzenledi. Tarım-Orman Bakanlığı’nın da desteklediği programa  Reformu Genel Müdür Yardımcısı Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Muhammed Adak ve TKDK Personel ve Destek Hizmetleri Genel Koordinatörü Ramazan Çelebi de katıldı.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, programda gülde taban fiyatın sezondan önce belirlenmesi gerektiğini söyledi. Gözgün, şu açıklamayı yaptı:

“Bakanlıkça yaptığımız Gülanta Çalıştayında Tarım ve Orman Bakanlığı  Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Muhammed Adak ve TKDK Personel ve Destek Hizmetleri Genel Koordinatörü hemşerimiz  Ramazan Çelebi’ye  gülde yaşanan sıkıntıları, gençleştirme budama desteği ve kg başı devlet desteği taleplerimizi ilettik. Gül fiyatlarının hala açıklanmadığını, her ne kadar üreticinin avans alsa da geçen yılki fiyatlar ve kur farkından kaynaklı durumun ne olacağı ile ilgili endişelerimizi paylaştık. Gülde de en azından taban fiyatın sezondan önce açıklanıp üreticinin önünü görmesinin sağlanması gerektiğini belirttik. Ziyaretlerinden ve güle dair ilgilerinden dolayı Genel Müdürümüze ve hemşehrimize kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Bu haber 507 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...