Yalvaç Cezaevi Açılışa Hazırlanıyor

11 Eylül 2018 15:34

Yapımına 2016 yılı sonlarında başlanan Yalvaç T tipi Ceza İnfaz Evi’nde inşaat çalışmaları tamamlandı. Belediye cezaevinin bulunduğu Düzkır mevkiinde yol düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

400 tutuklu ve hükümlünün barınacağı Yalvaç T tipi cezaevinde hem açık hem kapalı alan bulunuyor. Açık cezaevinde hükümlülerin meslek edinmelerini sağlayacak iş atölyeleri de mevcut.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yıllar önce programa alınan ancak kamulaştırmada çıkan bazı sıkıntılar nedeniyle ihalesi 2016 yılında yapılabilen cezaevi yapımı bu yılın sonlarında yapılmaya başlanmıştı. Yüklenici firma hızlı bir çalışma temposu ile yapım işini kısa sürede tamamlamayı başardı.

29 milyon 580 bin TL proje bedeli olan cea infaz kurumunda Jandarma Karakol Komutanlığı binası, lojmanlar, kapalı ve açık cezaevi, iş atölyeleri, ziyaretçi alanı bulunuyor.

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ OLUR ENDİŞESİ YAŞANMIŞTI

Yalvaç’a cezaevi yapımı ilk gündeme geldiği dönemlerde bazı tereddütler yaşanmış, cezaevinde terör suçlularının kalacağı, onların yakınlarının Yalvaç’ta ikamet etmeye başlaması ile ilçedeki güven ve huzur ortamının bozulacağı ileri sürülmüştü.

YALTSO ANKET DÜZENLEDİ

400 tutuklu ve hükümlünün yanısıra infaz koruma memurları,Jandarma kolluk kuvvetlerinin cezaevinin yapımı ile ilçede ikamet edeceği bununda en az 2 bin nüfusa tekabül edeceğini hesap eden esnaflar, ‘Yaz aylarında gurbetçi yolu gözlemektense yılın tamamında sıcak para döngüsü yaşanacak. Bu fırsat bir daha ele geçmez’ diye düşününce Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası ilçede anket düzenledi. Büyük bir çoğunluk yapılmasından yana tercihini kullanınca ihale süreci hızlandırıldı.

Cezaevinin 2018 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

 

 

 

Bu haber 1107 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...