“İttifak başarıyla uygulanır”

11 Eylül 2018 15:38

MHP, AK Parti ve BBP arasında kurulan Cumhur ittifakının yerel seçimlerde sürdürülmesine yönelik gelişmeler ışığında MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz'dan açıklama geldi. Çapraz, ittifakın Isparta'da başarılı bir şekilde sürdüğüne dikkat çekti.

                15 Temmuz sürecinden sonra 16 Nisan referandumuyla başlayan 24 Haziran seçimleriyle devam eden  Cumhur ittifakının Türkiye genelinde başarılı bir sonuç elde ettiğine dikkat çeken Çapraz, " Ülkenin devletin çıkarları doğrultusunda birlikte hareket edilmiş önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen MHP mensupları olarak, Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda Cumhur ittifakının içerisinde başarılı çalışmalara imza attık. Ülke çıkarları her şeyin önünde tutuldu. İki lider dünyaya meydan okurcasına son günlerde yaşadığımız döviz kurları, ekonomik bunaltıları göz önüne alarak bu birlikteliği devam ettiriyor. Bu birliktelik halkın istediği Türk milletinin istediği bir birliktelik. Cumhur adı da buradan gelmektedir.24 Haziran seçimlerinde bu sonuç elde edilmiştir. Geldiğimiz süreçte yerel iktidarların da önemli olduğu gözler önündedir. Şer ittifakı olarak nitelendirilen ABD'nin dışı güçlerin maşaları olan hain terör örgütünün maşası konumunda bulunan bazı siyasi partilerin bazı baskılar sonucu bazı şer ittifaklarıyla yerel seçimleri almaması yerel seçimlerde başarılı olmamaları gerekmektedir. Sayın Genel Başkanımız özellikle büyükşehirler noktasında böyle bir konuya dikkat çekmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu konunun haklılığını ortaya koymuştur. Şu anda bizlere iletilen bir şey yok. Ama MHP olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatları ne olursa o talimatlar doğrultusunda çalışmaya devam ederiz. Cumhur ittifakı da şu anda işlemektedir. Devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız birlikte bu ittifakın süreceğini açıklamalarını üstüne basa basa vurgulamaktadırlar" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ISPARTA'DA SÜRÜYOR         

                24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakının başarılı bir sonuç elde ettiğini söyleyen Çapraz, " MHP adına vekil çıkaramamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Cumhur ittifakı olarak 24 Haziran seçimlerinde biz alandaydık. Cumhur ittifakının bu ülkenin bekası olduğunu söyledik. Bugün de geldiğimiz noktada bunun doğruluğu görülüyor. Yerel olarak baktığımızda AK Parti'nin İl Başkanı Sayın Osman Zabun uzun yıllar siyaset yapmış tecrübeli bir isimdir. Kendisi bu sürecin içinde. Isparta'nın önemli konuları ile ilgili ara ara kendisiyle görüşmelerimiz oluyor. Bize bilgi veriyor fikrimizi alıyor. Kendisi bu noktada Cumhur ittifakının Isparta menfaatleri noktasında bizim de düşüncelerimizi zaman zaman alıyor.  Sayın Milletvekili Recep Özel 'de uzun yıllar siyaset yapmış teşkilatın içinden gelmiş bir siyaset adamı. Recep Beyle de zaman zaman fırsat buldukça Isparta üzerine görüşme fırsatı yakalıyoruz.  Bu görüşmelerde karşılıklı fikir alışverişinde Isparta'ya nasıl faydalı olabiliriz noktasına bakıyoruz. Sayın Süreyya Sadi Bilgiç de  5 dönemdir milletvekilliği yapan TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak cumhur ittifakının ruhuna uygun şekilde Isparta ile ilgili gelecek yatırımlar hükümet politikaları hakkında bilgi vermekte bizlerin de görüşlerini almaktadır. Bu noktada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çünkü, MHP kadrolarında tek söz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye aittir. Sayın Genel Başkanımız ne emrederse biz onun arkasında gözümüzü kırpmadan mücadelemize son nefesimize kadar devam ederiz. AK Parti'nin de bu değerli önemli başkan ve milletvekilleri bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı  ve Sayın Genel Başkanımızın aldığı karar doğrultusunda hareket edeceklerdir.

Bu süreçte daha hassas davranmakta fayda vardır.  Bu ülkenin geleceği söz konusuyken başka şeylere takılmamak gerekir. AK Partili yetkililerin açıklamalarında daha hassas olmaları gerektiğini düşünüyorum. Biz MHP olarak bu süreçte Cumhur ittifakının zarar görmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazarız. Dün olduğu gibi bugünde ülkenin geleceği doğrultusunda Isparta'ya yapılacak yatırımlar noktasında tüm desteğimizi vermeye hazırız" dedi.

 

Bu haber 283 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...