ISPARTA-İZMİR TRENİ 2019 DA SEFERLERE BAŞLAYACAK

11 Eylül 2018 15:40

Duyarlı bir vatandaş, CİMER’e İzmir Göller Ekspresi’nin ne zaman başlayacağını sordu. Gelen cevap sevindirici. Isparta-Denizli-Aydın-İzmir hattı 2019 Ocak’ta yolcu taşımacılığına açılıyor.

Demir yollarına duyarlı ve ilgili bir vatandaş Isparta ve Burdur’dan İzmir’e tren seferlerinin ne zaman başlayacağı sorusunu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne sordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, vatandaşın sorusuna hemen döndü, Göller Bölgesi’ne 11 yıllık hasreti bitirecek bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi kaynakları, Isparta-Denizli-Aydın-İzmir (Basmane) demiryolu hattının 2019 yılı başında, yılbaşından hemen sonra yolcu taşımacılığına açılacağını açıkladı. Isparta-İzmir arası trenseferi günde 1 kez karşılıklı olarak yapılacak. İzmir treni Burdur Gar’ına girmeyecek. Burdur’dan bu hattı kullanmak isteyen yolcular Gümüşgün’e gelecekler. İzmir treni, 2008’de yol yenileme çalışmaları nedeniyle durdurulmuştu.

Duyarlı vatandaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden gelen cevaba ilişkin tren seferlerinin başlayacağı bilgisini şöyle paylaştı:

“11 YILLIK HASRET BİTTİ TREN GELİYOR!!!

 - Isparta - Denizli - Aydın - İzmir ( Basmane ) hattı 2019 da yılbaşından sonra yolcu taşımacılığına açılıyor. 2008 yılında yol yenileme ve modernizasyon çalışmaları kapsamında kaldırılan Anahat Göller Expresi Treni Yeniden seferlerine başlıyor. Tren günde karşılıklı olarak 1 sefer yapacak Tren Burdur merkeze giriş çıkış yapmayacak. Burdur yolcuları, Burdur a 15 dakika mesafede ki Gümüşgün den treni kullanabilecek  .İzmir (Basmane ) kalkışı eskiden olduğu gibi 21 : 00 olması gece çalıştırılması üzerinde duruluyor. Hayırlı Olsun  Tebrikler Kaynak : CİMER ( Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Cevabı ) ...”

 

Bu haber 396 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...