Çocuklar için hem eğlenceli hem eğitici aktivite merkezi

11 Eylül 2018 15:41

Genç girişimciler Doğan Demircan ile Emrah Özdemir, Böcüzade Parkı karşısında 900 m2 kapalı alanda 700 bin TL’lik bir yatırımla çocuklar ve aileleri için farklı, eğlendirici, eğitici ve dinlendirici bir aktivite merkezi açtı.  Merkezde zeka geliştirici meslek evleri ve simülasyonlar oluşturuldu.

Akfen Holding’de yönetici olarak çalıştıktan sonra kendi işlerini kurmaya karar veren 2 genç girişimci, farklı bir yatırıma imza attı. Isparta’da ailelerin ve çocukların ihtiyaçlarından yola çıkan 2 genç girişimci, Böcüzade Parkı karşısında 900 m2’lik kapalı alana sahip işyerinde çocuk eğlence ve aktivite merkezi açtı. Merkezin en önemli özelliği Türkiye’de sadece 4 yerde olan IQ Parkın olması. Çocuklar zeka geliştirici meslek evleri ve simülasyonlar sayesinde hem eğleniyor hem de eğitim alıyor. Köy hayatında uzak yaşayan çocuklar inek sümilasyonu ile süt sağabiliyor, itfaiye sümilasyonu ile yangın söndürebiliyor.

Böcüzade Parkı karşısında hizmete açılan Buble Kids Cafe, Çocuk Eğlence ve Aktivite Merkezi 2 katta 900 m2 kapalı alana sahip. Doğan Demircan ile Emrah Özdemir’in 700 bin TL’lik yatırımla hizmete açtığı merkezde 16 kişiye istihdam sağlanıyor. 10 yaşa kadar çoçuklar bakıcı ablalar nezaretinde oynuyor. Bu sırada da aileler kafede dinlenebiliyor.

İşletmeci Doğan Demircan, farklılığa imza attıkları yatırımları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“-Üst kat 470 m2, alt katta da 400 m2 yerimiz var.

Toplam kapalı alanımız 900 m2.

Ailelerin dinlenebileceği kafe tarzı alanımız var. Canlı müziğimiz olacak.

Anne ve baba ile çocuklarının birlikte yemek yiyebileceği, oturabileceği şelale masalarımız var.

Soft play oyun parkımız var. 10 yaşa kadar çocuklarımız  bakıcı ablalarımız nezaretinde oyunlarını oynayabilecekler.

Alt katta da doğum günü, nişan, kına gecesi, etkinlik gibi organizasyonlar yapabileceğiz. Günün belirli zamanlarında etkinlikler yapıyoruz. Öğretmenimiz tarafından çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Türkiye’de beşinci olan IQ Park sistemini getirdik. Zeka geliştirici meslek evleri. İtfaiye, manav, polis, market, tamirhane gibi konseptlerimiz var. Bu konseptlerde öğretmenler eşliğinde eğitici oyunlar oynuyorlar.

İtfaiye konsepti içerisinde simülasyonlu görsel bir oyun alanı oluşturuyoruz. Eğitici oyunlar olarak öne çıkıyor.

Simülasyonlu ineğimiz var. Apartmanda çocuk hiç iner görmemiş olabilir, dokunmamız olabilir. Burada her duyguyu yaşayacak. Canı canlı süt sağımı yapabilecek.

Baba-çocuk burada balık tutma oyunu oynayabilecek. Çocuklar sulu ortamda babası ile birlikte balık tutabilecekler.

Mescidimiz, bebek bakım odamız da mevcut.

Her şey düşünüldü. Anne baba çocuğunu bırakıp burada oturabilir, canlı müzik dinleyebilir. Saatlik bakım hizmeti sunuyoruz. Anne ve babanın acil işleri çıktığında çocukları 6-7 saate kadar bakabileceğiz.”

 

Bu haber 319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...