“ÇOCUKLARIN ELİNDE O TELEFONLAR OLMASIN”

12 Eylül 2018 15:45

Vali Günaydın başkanlığında 2018-2019 eğitim öğretim yılı masaya yatırırken, okul müdürlerini ve öğretmenleri uyardı.

Vali  Şehmus Günaydın başkanlığında kısa bir süre sonra açılacak olan eğitim-öğretim yılı öncesi, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim müdürlüğü yetkileri, Okul idarecileri ve okula ile birliği üyelerinin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda eğitim öğretim yılında izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Vali Günaydın, “Ülkemizin, milletimizin geleceği için çocuklarımızız, gençlerimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Onları dünyayla rekabet edebilecek konuma getirmek için yeterli bilgiyle, yeterli tecrübeyle donatmak için bizim onları her anlamda çok iyi yetiştirmemiz ülkemizin geleceği açısından son derece önemli.

 Birçok parametrede  bırakın Türkiye ortalamasını Isparta olarak gelişmiş ülkelerin içerisinde çok daha iyi konumdayız. Fiziki durumun düzeltilmesi anlamında sadece Isparta merkezde 8-9 ay içerisinde 3 tane çok güzel okul yaptık. Bunlardan bir tanesi ilkokul olarak faaliyete geçiriyoruz ve bunu ilkokul olarak faaliyete geçirdiğimiz zamanda ilimizde çifte eğitim yapan hiçbir okulumuz kalmıyor. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler: ‘En iyi okul eve en yakın  okuldur’.

Bağımsız anaokullaşma oranındaki bulunduğumuz konumu daha yükseklere taşımak içinde 3 tane bağımsız anaokulu inşaatımıza devam ediliyor. Bizim rakamlara da baktığımız zaman gerek 3-4 yaş gerek 4-5 ger ek 5 yaş üzerinde ortalamamız Türkiye ortalamasının çok daha  üzerindedir. Beraber çalışmanın ortak aklın takım oyununun bir sonucudur.

Kontrolsüz internet olan bir telefonu verdiğiniz zaman o çocuğun karşı karşıya olduğu tehlikeleri biz çok iyi görüyoruz. Okul müdürlerimizden özellikle isteğim:  Ders saatinde, teneffüs arasında çocukların elinde o telefonlar olmasın.”

 

Bu haber 299 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...