HALI MÜZESİ’ne Hasan Büyükçam’dan yeni bir destek

13 Eylül 2018 16:02

Isparta Belediyesi’nin Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne halı ve halı motifleri bağışlayarak en büyük katkıyı yapan Isparta’nın tanınmış halıcılarından Hasan Büyükçam, kültürel desteğe devam ediyor. Hasan Büyükçam, Etnografya Müzesi’nin ek binasında da 1 odayı döşeyecek. Hasan Büyükçam, şu açıklamayı yaptı:

“Yaş 93. Eskiden çok çalışırdım, hiç boş duramazdım. Birgün Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın Halı Müzesi yaptırdığını öğrendim. Torunum Hasan Büyükçam’ı Belediye Başkanına gönderdim. Bana iki oda ayırmalarını talep ettik. Buna çok memnun olmuş ki ertesi gün ekibi ile birlikte fabrikaya geldi. 63 parça halı ayırıp, resimlerini çektirtti ve göndermemi söyledi. Müzede halı işinden anlayan adamlar olmadığı için bana ‘bildiğin gibi döşe’ dedi. 2 odayı döşedikten sonra 5 oda daha boş duruyordu. ‘Onları da döşemeyebilirsin’ dedi. Ben de o odaları da döşedim.  Halıların yanında halı modellerim vardı. 500 adet motif, halı modelleri kitabını müzeye verdim. Ayrıca bakır kaplarım, telefon, hesap makinem, halı dokumada kullanılan yün ipini müzeye teslim ettim. Müzeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı çok memnun oluyor. Ziyarete gelen bayanın birisi 7 odayı gezmiş ve ağlamaya başlamış. Neden ağladığı sorulduğunda. ‘Yukarıdan aşağıya doğru gezmeye başladım. Her yerde Çam Halı yazıyor. Bu adam nasıl bir adam ki bu kadar malzemeyi belediyeye bedelsiz teslim etmiş. Allah ondan razı olsun’ demiş.

Halı üzerine yapılacak yeni müzede bir odayı daha döşeme izni aldım. Allah sağlık verirse onu da elimle döşeyeceğim. Bu işlere yapmama sebep olan başta Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ve ekibine teşekkür ediyorum.”

 

 

Bu haber 816 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...