Ser-Tur 110 araçla okul servis veriyor

17 Eylül 2018 19:16

Ser-Tur, yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklarını tamamladı. 110 araçla servis hizmeti veren Ser-Tur'da şoförlere,  yönelik eğitim paneli düzenlendi. Panelde,  Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Durmuşali Özkan ile Belediye Zabıta Müdürü Reşat Kravgaz,  servis taşımacılığında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi.  Panelin ardından kazasız belasız bir yıl olması temennisiyle  kurban kesildi dua edildi          

Her yıl olduğu gibi bu yıl eğitim öğretim dönemi öncesi  Ser-Tur olarak sezon açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Ser -Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yücedağ, "Bugün yaptığımız toplantıda müfredat değişiklikleri, çalışma esaslarının belirlenmesi konuları üzerinde durduk. Bu yıl ilk kez uygulayacağımız havuz sistemiyle ilgili çalışma esaslarının belirlenmesi konularını masaya yatırdık.  Havuz sistemi tüm okulların taşıma sistemlerinin tek elden yönetilmesi anlamına geliyor. Bu sistemde  uygun olan yerde uygun olan araçların servis hizmeti vermesi amaçlanacak. Bu yıl böyle bir planlama gerçekleştirdik. Havuz sistemiyle trafik yoğunluğuna mahal vermeden ana güzergahlar yerine alternatif güzergahların kullanılması da amaçlanıyor. Eğitim öğretim de kendimizi bu halkanın bir parçası olarak görüyoruz ve katkımız olması da gerekiyor.   Bunun dışında her yıl kazasız belasız dönem geçiriyoruz. İnşallah bu dönemin de  kazasız belasız bir yıl olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.  Şu an 110 servis aracımızla merkezde taşıma hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

“BU ELEŞTİRİLER OLMAZSA DOĞRULARI BULAMAYIZ”

Isparta halkından  her zaman olumlu olumsuz yönde eleştirileri beklediklerini kaydeden Yücedağ, "Biz eleştirilere açığız. Beni arayıp insanlar eleştirebilir, şu yanlış diyebilir. Bu eleştiriler olmazsa doğruyu bulamayız. Sonuçta kamu yararına hizmet veriyoruz.  Tabi ki bunun eleştirilerini de bekliyoruz. Vatandaşlar gördüğü bir eksikliği mutlaka bize bildirsinler. Sonuçta geleceğimiz olan çocuklarımızı taşıyoruz.  Tabi ki de yanlışlarımızı bize söyleyecekler" dedi.

ASGARİ ZAMMI UYGULADIK

Yeni yönetmelikte bazı konuların ertelendiğini aktaran Yücedağ, "Kamera sistemi koltuk, sensör sistemi gibi konular ertelendi. Önümüzdeki süreçte ne olacağına bakacağız" dedi. Servis ücretlerine yüzde 15 oranında zam öngörüldüğünü belirten Yücedağ, "Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar malum.  Yakıt artışı aldığımız zamların neredeyse üç katı. Çevre illerle kıyasladığınızda ise en uygun servis ücretleri Isparta'da.  Bu artış velileri de düşünerek en asgari düzeyde yapılan artıştır. Geçen sene enflasyon rakamı yüzde 11.8. Bizim aldığımız artış yüzde 8. Piyasadaki yansıması yüzde 20'yi geçti. Bu yılda aynıdır. Ama biz Isparta ailesinin bir parçası olduğumuzdan sırtımızdaki yük ağır. Keşke akaryakıt fiyatı düşse de  biz de fiyat düşürsek. Yakıt artışı direk maliyete yansıyor.  Örneğin  yönetmelik rehberlik hizmetini öğrenci  velileri karşılar der. Ama  Isparta'da biz fiyata rehberlik ücretlerini de dahil ediyoruz" diye konuştu. 

 

Bu haber 305 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...