“Bölgemizin kalkınması için aktif rol olmaya hazırız”

19 Şubat 2013 19:24

I. Davraz Ekonomi Zirvesi gerçekleştirildi. Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen 1. Davraz Ekonomi Zirvesi Barida Otel Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıya; Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Gültekin Gencer, IGSIAD Başkanı Alper Bayhan, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Belediye Başkanı Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür ve çok sayıda işadamı katıldı.

DÖSİAD Başkanı Gencer yaptığı konuşmada; “Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÖSİAD) kısa bir süre önce bölge sanayinde söz sahibi olmak niyetiyle yola çıktık. ‘Niyet neyse akıbet orasıdır’ sözünü ilke edindik yola çıkarken, istedik ki turizmde, tarımda ve tıpta marka olan kentimizi sanayi de de bir üst noktaya taşıyalım. Bölgemizde ve yakın çevrede iş yapan sanayici ve işadamları ile her zaman dirsek temasında olduk. Isparta Antalya’nın arka bahçesi duyumunu alır almaz bu inanışı ortadan kaldırmak üzere Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği’nin çok değerli yönetim kurulu ile harekete geçtik. Önce Biz DÖSİAD olarak onları ziyaret ettik, ardından onlar Antalya’ya iade-i ziyarette bulundular. Tanıştık, kaynaştık şimdi de her biri kendi alanında marka olmuş Isparta- Burdur -Bucak ve Antalya’nın güçlü işadamı, iş kadını ve sanayicileriyle bir araya gelerek bu foruma baş koyduk. Biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar. İnancımız odur ki bütün kurum ve kuruluşlar birbiriyle ne kadar danışma ve dayanışma içinde olursa, başarı da o ölçüde büyük olur. Birincisini gerçekleştirdiğimiz bu çok önemli toplantı ile Isparta’nın Burdur’un Bucak’ın Antalya’nın arka bahçesi olmadığını hep birlikte kanıtlayacağız. Projelerimizden örnek vermek gerekirse DÖSİAD olarak oluşturduğumuz ihracat masasında üyemiz her fabrika ve iş yerinin ihracat müdürleri bir araya gelerek ortak veri tabanı oluşturdular. Aralarında sektörel konularda paylaşımda bulundular. Birbirlerine iş yönlendirmeleri yaptılar. Neden bu projenin aynısını sizlerle de hayata geçirmeyelim? Neden birbirimizin ticari deneyimlerimden yararlanmayalım? Bilgi güçtür; paylaşıldıkça büyür” dedi.

IGSIAD Başkanı Alper Bayhan ise, Bölgemizin kalkınması için aktif rol almaya hazırız. Tüm çalışmalarımızı buna göre ayarlıyoruz. Antalya, Burdur ve Isparta üç il ama biz tek yürek olarak görüyoruz. Ticaret desteklerle başlıyor. Karşılıklı görüşmelerle ve çeşitli yatırımlar ile daha büyük işler yapacağımıza inanıyorum dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür ise, Burdur’u tanıtım slayt gösterisi yaptıktan sonra yapılacak yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...