Sav’da Ergen ve İncili Çavuş Festivali yapıldı

19 Eylül 2018 15:34

Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, kalp, kanser ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen ergeni daha çok tanıtıp, endüstriye kazandırmak istediklerini söyledi. Festivalin adını aldığı İncili Çavuş da Sav için çok önemli bir şahsiyet…

Sav Belediyesi tarafından 1. Ergen Festivali, İncili Çavuş Etkinlikleri ve Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirildi. Cumartesi günü kasabada bulunan Kilisebaşı Mesirelik alanda gerçekleştirilen etkinliklere Vali Şehmus Günaydın, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır, Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, MHP İl yönetimi ve Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, kasaba halkı ve davetliler katıldı.

12 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Sünnet Şöleni kapsamında ilk olarak 12 sünnet çocuğu için gezi düzenlendi. Gezinin ardından etkinliklerin açış konuşmasını Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar yaptı. Göreve geldiği ilk günden beri kasabada birikmiş sorunları çözme yolunda büyük gayretler gösterdiklerini ifade eden Avşar, “İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışmaların yanında Sav Belediyesi olarak da sosyal ve kültürel projelere de büyük önem vermekteyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren çeşitli konularda istişare toplantıları, zaman zaman konferans ve tiyatro düzenledik, Ramazan aylarında etkinlikler yaptık, Hoş geldin Bebek projesi ile de vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu gösterdik. Geçmiş yıllarda toplu açılışlarla birlikte toplu sünnet programları düzenlemiştik. Bugün yine 1. Ergen ve İncili Çavuş ve Toplu Sünnet Etkinlikleri gerçekleştirmenin gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

BİRÇOK DERDE DEVA BİR MEYVE

Festivalin 3 aşamadan oluştuğunu kaydeden Avşar, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ergen Festivalini adını verdiğimiz bu meyve Ağustos ve Eylül zamanlarında hasat mevsimi olup, bazı yörelerde de kızılcık adını almaktadır. Bu meyve sindirim sisteminden tutun, içinde yüksek miktarda C vitamini içermesi, kansere karşı oluşu, kalp rahatsızlıklarına karşı olması ve sayamadığımız bir çok insan sağlığına faydalı ürün olduğu uzmanlarca ifade edilmiştir. Ayrıca bu meyvenin kasabamızda daha kaliteli olması ve bu meyveden pestil, hoşaf, reçel, çorba gibi ürün çeşitleri üretildiğini görmekteyiz. Biz de bu meyvenin tanıtımını yapmak ve endüstrimize kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz.

İNCİLİ ÇAVUŞ TÜRK MİZAH KÜLTÜRÜMÜZÜN

ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİNDEN BİRİDİR

Festivalin diğer parçası olarak İncili Çavuş etkinliklerini koyduk. İncili Çavuş 16 ve 17. Yarı yüzyılda 1. Ahmet döneminde yaşadığı ifade edilen, Türk mizah kültürümüzün önemli şahsiyetlerinden biridir. Rivayetlere göre İncili Çavuş, kasabamızda yaşamış olup Osmanlı padişahları tarafından zeki ve hazır cevaplılığı fark edilip, siyasi dehasından faydalanmak için saraya götürülmüştür. Kasabamızda İncili Çavuş Türbesi’nin bulunması ve bu yapının Kültür Varlıkları tarafından korunuyor olması bu rivayetleri de güçlendirmektedir. Biz de kasaba olarak bu önemli şahsiyeti anmak ve tanıtmak için belediye olarak çalışmalarımızı yapmaktayız.

Festivalimizin üçüncü parçası olarak toplu sünnet şöleni, kasabamızda yaşayan vatandaşlarımızın evlatlarının bizim evlatlarımız varsayarak kasabamızda büyük bir aile olduğumuzu göstermek istedik.

AYNI SLOGANLA HİZMETE DEVAM EDİYORUZ

Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla başlattığımız hizmet kervanını yine aynı sloganla devam ettirmekteyiz. Üzerimize aldığımız bu kutsal emaneti sahibine devredinceye kadar aynı şuur içerisinde devam edecektir. Programımıza emeği geçen tüm belediye personeli ve kasaba halkımıza teşekkür ediyoruz.”

Avşar’ın konuşmasının ardından takı merasimine geçildi. Sav Belediyesi, sünnet olan çocuklara altın hediye etti. Daha sonra ergen meyvesinden üretilen pestil, hoşaf, reçel ve çorba gibi ürünler davetlilere ikram edildi. Festivalin akşam ki programında ise konser düzenlendi.

 

 

Bu haber 267 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...