“Siyaset zamanı geldiğinde ‘EYVALLAH’ deme erdemini gösterebilmektir”

19 Eylül 2018 15:40

AK Parti’nin en başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Güneykent Belediye Başkanı Petrol Mühendisi Fahrettin Gözgün, 3 dönem sonunda aday olmayacağını açıkladı. 31 Mart yerel seçimleri için Güneykent Belediye Başkanlığı’na aday olmadığını açıklayan Gözgün, siyasetçilere ders verir nitelikte bir söz söyledi: Siyaset yeri ve zamanı geldiğinde ‘eyvallah’ deme erdemini gösterebilmektir. Gözgün, şu açıklamayı yaptı:

BELEDİYEYİ KURTARAN BAŞKAN

OLMAK EN BÜYÜK ONURDUR

“Burada yaptığımız en büyük iş Belediyeyi kapatılmaktan kurtarmaktı. Belediyeyi kurtaran adam ilan edildik. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir lafı var. 3 dönemden sonrasında aynı yerde, aynı muhitte görev vermek doğru bir yaklaşım değil. Mesleki anlamda bir yorgunluk oluyor. Mesleki bakış açısından yorgunluk oluyor. Ben Güneykent’i marka şehir yapmak için uğraştım. Biz hep bunun üzerine yoğunlaştım. Ben 2 kez belediyenin kapanma sürecini yaşadım. Birisi mahkeme ile döndü. Diğeri de Gümüşgün ile birleşerek belediyemizi kurtardık. Önümüzdeki süreçte bütünşehir yasası konuşuluyor. Güneykent, benim elimde çocuk gibi büyüdü. Dokunduk, işledik. Çocuk büyüdü. Bugün o çocuk tekrar bütünşehir yasası çıkmasında kapanması gündeme geldiğinde ben burada olmak istemem. Benim evladım gibi görüyorum, dayanamam. Değişim olması gerektiğini düşünüyorum. Yeni arkadaşlarla birlikte yeni ivmeler kazandırılabilir. Çok başarılı mı olduk. Hayır? Yapamadıklarımız var. Turizm anlamında halkımızla bütünleşemedik. Bütünleşseydik turizmin sezon sonunda da olacağı bir kasaba olabilirdi. Özel işletmelerin kurulmamış olmaması şansızlık. Kırsal turizmi biz başlattık ama bizden sonra gelenler daha çok mesafe katetti. Biz altyapı hazırladık ama özel sektör yatırımı olmadı. Daha iyi olmasını arzu ederdik ama olmadı.

İKTİDAR GÜNEYKENT’E

GÜLEN YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Kamu yatırımı anlamında iktidar Güneykent’e hep gülen yüzünü gösterdi. Bugün DSİ kasabamıza 25 milyon TL’lik gölet ve sulama yapıyor. Ben çocuk yaşında oturduğum bir makamda ardı ardına 3 dönem görev aldım. Bu benim için büyük onurdu. Siyaset yeri ve zamanı geldiğinde ‘eyvallah’ erdemini gösterebilmektir. Bu konuda çok ihtiraslara kapılmak yanlıştır. Kendimce de biraz dinlenmem gerektiğine inandım. Bize partimiz görev verir, ‘hayır’ demeyiz. Güneykent’te AK Parti her halikarda kazanır. Çünkü iktidar noktasında kasabamız hizmet almıştır.”

 

Bu haber 327 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...