“MYO’lar 4 Yıllık Olabilir”

22 Eylül 2018 12:34

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilçelerde bulunan Meslek Yüksek Okullarının 4 yıllığa çıkarılması için çalışma yürütüldüğünü müjdeledi.

Isparta’da yeni kurulan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilçelerdeki yüksek okulların durumunun kendileri için öncelik arzettiğini belirterek; “önceliğimiz ilçe MYO’ların durumu. MYO’ları 4 yıllığa çıkarmanın yollarını arayacağız. Fiziki durumlarını düzeltmek için çalışacağız” dedi.

Yeni üniversite ve bu üniversiteye bağlanan Meslek Yüksek Okulları ile ilgili açıklamasında Bilgiç şu sözleri kaydetti:

 “Yeni üniversitemizin yerleşkesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. SDÜ’nün Sürekli Eğitim Merkezi olarak kullandığı İstanbul Yolu üzerindeki bina Isparta Uygulama Bilimler Üniversitesi’ne tahsis edildi. Rektörlük yerleşkesi burada oluşturulacak.

Daha önce söylediğimiz gibi eski Devlet Hastanesi’nin olduğu alanda da bir yerleşke oluşturulacak. Teknoloji Fakültesi ve İşletme Fakültesi burada inşa edilecek. Ancak önceliğimiz ilçe MYO’ların durumu. MYO’ları 4 yıllığa çıkarmanın yollarını arayacağız. Fiziki durumlarını düzeltmek için çalışacağız.”

KAN KAYBEDEN MYO’LARA SERUM

Milletvekili  Süreyya Sadi Bilgiç, her geçen gün öğrenci kontenjanı düşen ve kapanmanın eşiğine gelen ilçelerdeki yüksekokulları için yeni alternatif çözümler aradıklarını kaydetti. İlçelerin ekonomilerine önemli katkılarda bulunan Meslek Yüksek Okullarının bu yöntem uygulandığı takdirde daha çok tercih edilmesi bekleniyor.

Bu haber 315 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...