ATATÜRK PARKI VE GÜL KÖŞKÜ’NE KİRACI ARANIYOR

24 Eylül 2018 18:23

Isparta Belediyesi daha önce müstecirler tarafından işletilen Atatürk Parkı ve Gül Köşkündeki kiracıları tahliye ederek, her iki işletmeyi de tadilata almıştı. Tadilatı bitirildikten sonra Isparta Belediyesi tarafından işletilmeye başlanılan Gül Köşkü ve Atatürk Parkına şimdi kiracı aranıyor. Üç yıllığına kiralanacak Atatürk Parkı ve Gül Köşkünün ihaleleri 2 Ekimde yapılacak.

Mülkiyeti Isparta Belediyesine ait olan Valilik karşısındaki Atatürk Parkı ile Gökçay’daki Gül Köşkü (Kervansaray) Restaurantın işletmecileri tahliye edilerek her iki işletmede tadilattan geçirilmişti. Tadilat çalışmaları tamamlandıktan sonra Isparta Belediyesi tarafından işletilmeye başlanılan işletmelerin, bundan sonraki süreçte de belediye tarafından işletileceği açıklanmıştı. Belediye işletme noktasındaki kararında geri adım attı. İki işletme için kiracı arayışına giren Isparta Belediyesi 2 Ekim tarihinde yapılacak ihale ile işletmeleri kiracıya devredecek. Yapılacak ihale için Valilik karşısındaki Atatürk Parkı için yıllık 150 bin TL, Gökçay’daki Gül Köşkü içinse yıllık 55 bin TL muhammen bedel belirlendi.

BELEDİYE İŞLETMEKTEN VAZGEÇTİ

Isparta Belediyesi il merkezindeki Atatürk Parkı ve Gökçay’daki Gül Köşkü restaurantın tadilatını yaptıktan sonra işletmeye açmıştı. Her iki işletmeyi de bundan sonra Isparta Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı ile işleteceğini açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işletmelerin uygun yat ve kalite hizmet anlayışı ile çalışacağını söylemişti.

Fakat belediye işletme kararından geri döndü. İki işletme içinde kiracı arayışına giren Isparta Belediyesi kiracı bulmak için ihaleye çıkıyor.

ESNAF ELEŞTİRMİŞTİ

Atatürk Parkı ve Gül Köşkü restaurantın Isparta belediyesi tarafından işletilmeye başlanmasını özellikle kafeci esnafı eleştirmiş ve serbest piyasa ve rekabet şartlarına uygun olmadığını söylemişti. Esnaflar Atatürk parkında çay yatı 1 TL iken kendilerinin 2 TL’den

çay satmasının güç olduğunu söyleyerek, hizmet sektöründeki işletmelerin zarar görmemesi için işletmelerin belediye tarafından yapılmaması gerektiğini belirtmişti. Isparta Belediyesinin işletme kararından vazgeçmesinde esnafların şikayetlerinin etkili olduğu düşünülüyor.

İHALE 2 EKİMDE

İhale ilanında “Mülkiyeti Belediyemize ait Kutlubey Mah.(Atatürk Parkı)372 Ada 2 Parsel üzerinde bulunan 4582.50 m2’lik bir bütün olarak işyeri ve Doğancı Mahallesi Gökçay Mevkii 209 Ada 18,19,20,22 Parseller üzerinde bulunan 910 m2 işyeri (Gül Köşkü) işyerleri , 3(üç) yıllığına kiraya verilmek üzere 2886 Sayılı Kanunun 35/c maddesi hükmünce açık artırma usulüyle 02/10/2018 günü saat 14.30’ da ihaleye çıkartılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kutlubey Mahallesi Valilik karşısından bulunan 4 bin 582 metrekare alana sahip Atatürk Parkı için yıllık 150 bin TL+KDV, Doğancı Mahallesi Gökçay Mevkiinde bulunan Gül Köşkü Restaurant içinse yıllık 55 bin TL+KDV muhammen bedel belirlendi.

 

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...