Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Portresi İpek Halıya Dokundu

24 Eylül 2018 18:26

Isparta’nın yetiştirdiği en büyük portre halı ustası merhum Ahmet Aksakal’ın ölümünden sonrada Aksakal’ın sanat eserleri hem sergileniyor, hem de satışa sunuluyor.

 Halı sarayındaki Halı sanat Galerisinde çalışmalarını devam ettiren Hasan Gürdal, 30 yıl önce Halı sanatçısı Ahmet Aksakal’ın yanında başladığı mesleğini emekli olduktan sonrada devam ettiriyor. Ustası Aksakal’dan çok şeyler öğrendiğini dile getiren Gürdal son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini halıya dokudu. 2 kişi tarafından 6 ayda dokunan ipek halıda 83 farklı renk kullanıldı. 691 bin düğümün atıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portre halısında Cumhurbaşkanlığı forsu ve 14 Türk Devletinin armaları yer alıyor.

Portre halı sanatçısı Merhum Ahmet Aksakal’ın ölümünden sonra Halı Sanat Galerisi çocuklarına kaldı. Evlatları da babalarının mirasını hem meraklılarının görebilmeleri, hem de babalarının sanat eserinin yaşatılması için sanat galerisini açık tutuyor. 80 farklı çalışmanın yer aldığı halılar galeride hem alıcı bekliyor, hem de meraklılarının büyük ilgisini çekiyor.

 

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...