Döngeloğlu ve Önül’ün programına vatandaşlar akın etti

19 Şubat 2013 19:36

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Ömer Döngeloğlu ile Abdurahman Önül’ün katıldığı Konferans ve İlahiler Programı yoğun ilgi gördü. Cuma akşamı saat 19.00’da gerçekleştirilen programa vatandaşlar akın ederken, yaklaşık 3 saat süren programda Kuran Tilaveti ile semazen gösterisi de yer aldı.

Programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın şehir dışında olduğu için katılamazken, programa Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mekke Kuran Kursu Yöneticisi Abdullah Ertuç’un Kuran Tilaveti ile başlayan programda Abdurahman Önül salonu dolduran vatandaşlara birbirinden güzel ilahileri ve ezgileri seslendirdi. ‘Medine’nin Yolları’nda’, ‘Medine’ye Varamadım’, ‘Aydoğdu Üzerime’ gibi ilahileri seslendiren Önül’e, bir semazen de eşlik etti.

Önül’ün programının ardından sahneye gelen televizyon ekranlarının tanınmış siması Ömer Döngeloğlu vatandaşlara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)’in hayatını anlattı. Böyle bir programın düzenlenmesine vesile olan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ve programda görev alanlara teşekkür ederek başlayan Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin gülü temsil ettiğini ve kendisinin gül şehri Isparta’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Çeşitli çevrelerin toplumumuzu değiştirmeye çalıştıklarını ve bunda da zaman zaman başarıya ulaştıklarını söyleyen Döngeloğlu, kardeşlik hukukunun yerine getirilmesini, Peygamber sevgisinin bazı şeyleri tekrar dirilteceğini ifade etti. Babası yaşındaki insanların kendisinin elini öpmeye çalıştıklarını dile getiren Döngeloğlu, kendisine evliya muamelesi yapılmamasını istedi. Yine bazılarının da kendisi için dua istediğini aktaran Ömer Döngeloğlu, “Sanmayın ki, TV’lere çıkan hocalar dua edince kabul olur” dedi. Herhangi bir dini konunun öğrenilmesi için en doğru adresin Din İşleri Yüksek Kurulu olduğunu aktaran Döngeloğlu, bunun için Fetva Hattı’nın aranmasının doğru olacağını söyledi.

Ömer Döngeloğlu ayrıca salonda bulunanlara ‘Evinize sahip çıkın’ çağrısında bulunarak, “Evi iyi olanın dini iyi olur. Önce ailenle dinini ayağa kaldıracaksın. Evini düzeltmeyen hiçbir yeri düzeltemez” şeklinde konuştu. ‘Çocuklarınızı sakın dövmeyin’ diyen Döngeloğlu, Allah’ın emanetlerine sahip çıkılmasını istedi. Döngeloğlu, “Allah’ın size merhamet etmesini istiyorsanız, sizden güçsüzlere merhamet edin. Güçsüzlere merhamet edersen, merhamet görürsün” görüşlerinde bulundu. 

Peygamber Efendimizin ölüm meleğini gördüğünde söylediği iki söz olduğunu ifade eden Ömer Döngeloğlu, “Ayşe’ye dedi ki, Ayşe ümmetime söyle namaza dikkat etsinler. Bunu üç defa tekrar etmiştir. Sonra Ayşe ümmetime söyle kadınların haklarına dikkat etsinler. Kadınlar hususunda Allah’tan korksunlar demiştir” şeklinde konuştu. Sünnet namazlarına da dikkat edilmesini isteyen Döngeloğlu, “Sünnetler ömründen Peygambere ömür katmaktır. Sünnetten çalan bir Müslüman olma sakın. Her kıldığın sünnet Peygamberin amel defterine elinle sevap yazmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, davetlilere çiçek, gül seti ve halı portresi hediyelerinde bulundu.

 

Bu haber 829 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...