ELMA REKOLTESİ 630 BİN TON CİVARINDA

25 Eylül 2018 16:32

2017 yılında TÜİK verilerine göre 231 bin 508 dekar alanda 617 bin 375 ton elma üretimi yapılan Isparta'da bu yıl Elma rekoltesinin 630 bin ton olması tahmin ediliyor.

Elma üretiminde Türkiye 1.'si olan Isparta'da birçok bahçede çeşidine göre ürünlerin hasatları başlamış durumda.

2017 yılında TÜİK verilerine göre 231 bin 508 dekar alanda 617 bin 375 ton elma üretimi yapılan Isparta'da bu yıl Elma rekoltesinin 630 bin ton olması tahmin ediliyor. Elmanın ortalama 1.70 TL/kg'dan alıcı bulduğunu belirten yetkililer çiftçilerimizin piyasada oluşan fiyattan gayet memnun olduklarını ifade ettiler.

Elma hasadının başlaması dolayısıyla Tarım ve Orman İl Müdürü Bestami Zabun'da çiftçi ziyaretleri kapsamında Eğirdir'de elma yetiştiricilerini bahçelerinde ziyaret etti.

İl Müdürü Zabun beraberindeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Bayraklı, Eğirdir İlçe Müdürü Uğur Turgut ve teknik personellerle birlikte yapılan inceleme gezisi öncesinde Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ile bir araya geldi. Akdaş ve Zabun daha sonra birlikte elma bahçelerinde üreticileri ziyaret ederek yapılan hasatla ilgili bilgiler aldılar.

Kaymakam Abdullah Akdaş ve İl Müdürü Bestami Zabun ziyaret ettikleri hasada erken başlayan bahçelerde hem üretici hem de hasatta çalışan işçilerle sohbet etme fırsatı buldular. Daha sonra elmaların hasattan sonra muhafazasının yapıldığı ve Isparta'nın kapasite olarak Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğu soğuk hava depolarına geçilerek sezon için yapılan hazırlıklar yerinde gözlemlendi

Ziyarete eşlik eden Eğirdir İlçe Müdürü Uğur Turgut elma yetiştiriciliği ve elma hasat dönemi hakkında teknik bilgiler aktardı.

 

 

Bu haber 272 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...