Başkan Günaydın, Baladız ve Yakaören Aşure Günü ve Yemeğine Katıldı

25 Eylül 2018 16:44

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Baladız ve Yakaören Köylerinde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure günü ve yemeğine katıldı. Beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte Baladız ve Yakaören Köylerine giden Başkan Günaydın, Sinan Dede ve Aslan Baba Türbelerini ziyaret etti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ilk olarak Baladız Köyü Sinan Dede Türbesinde Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure günü ve yemeğine katıldı. Köye gelişinde Baladız Dedesi Kadir Tekin tarafından karşılanan Başkan Günaydın ve beraberindekiler vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Burada Sinan Dede Türbesine ziyarette bulunan ve dua eden Başkan Günaydın, daha sonra beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte yemeğe geçti.

Baladız’ın ardından Yakaören Köyüne geçen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın burada da Aslan Baba Türbesini ziyaret etti, verilen yemeğe katıldı. Yakaören Dedesi Muharrem Köylü tarafından karşılanan Başkan Günaydın, Yakaören Köyünde kazanın başına geçerek aşure karıştırdı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Muharrem ayı hem inancımız, hem ananelerimiz hem de töremiz haline geçmiş olan bu ayı en iyi şekilde bu köylerimizde gerçekleşiyor. Bu bize birlik ve beraberlik verdiği gibi inanç da var. Bu ayımızı aşure adı altında kutlandığı için bu köylerimize teşekkür ediyor ve kutluyorum. Ananelerimizi en güzel şekilde yerine getiriyorlar. Bu vesile ile binlerce vatandaşımız birbirini görme, selam verme fırsatı da doğuyor. Yüzyıllardır devam eden geleneği devam ettiriyorlar. Tekrar tebrik ediyorum. Muharrem ayı ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyorum” dedi.

Yakaören Dedesi Muharrem Köylü de, “Muharrem’de yasımızı on gün boyunca tuttuk, oruçlarımızı tuttuk. İmam Zeynel Efendimizin kurtuluşundan dolayı yani Ehlibeytten son kalan imamlardan Zeynel Efendimiz için kestiğimiz kurbanları bölüşmeye, tatmaya geldiniz. Şükür kurbanlarımızı kestik, yasımızı tuttuk. Sayın Başkanım hepinizden Allah razı olsun, katılımlarınız bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 495 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...