İLÇELERİ İÇİN birlik oldular

26 Eylül 2018 16:37

Gelendostlu STK temsilcileri, esnaf, siyasetçiler birlik oldu. Her geçen gün kan kaybeden Meslek Yüksek Okullarında öğrenci sayısının gittikçe azalması sonucu özellikle ilçeleri zor duruma soktu.

Gelendost Belediyesinde geçen dönem Özel kalem müdürlüğünde görev yapan ve halen Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfında görev yapan Mustafa Özmen bu birlikteliği sağlayarak yeni kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Diler'i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette rektöre hayırlı olsun dileğinde bulunarak taleplerini ileten heyet, geçmiş yıllarda başlanan ancak  tamamlanamayan üniversite binalarının tamamlanmasını ve öğrencilerin tercih edecekleri bölümler açılması talebinde bulundular.  Miryokefalon Savaşının yaşandığı Gelendost'un tarım ve meyvecilik alanında da önemli bir yere sahip olduğunu bu nedenle Tarih ve Tarım bölümleri açılmasını istediler.

Ziyaretten memnun kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Diler, ilce halkının okullarına sahip çıkmasından çok mutlu olduğunu belirterek her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Gelendost MYO'da önceki yıllarda 1200 civarı öğrenci var iken şu an 140 öğrenciye düştüğü ifade edildi.

 

 

Bu haber 305 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...