İtfaiye Haftası kutlanıyor

26 Eylül 2018 16:39

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette İtfaiye Müdürü Halil Açar tarafından Başkan Günaydın’a çiçek takdim edilirken, her hafta başında itfaiye binasında yapılan ‘itfaiye duası’ okunarak hep birlikte duaya amin denildi.

Ziyaretin ardından senaryo gereği belediyede çıkan yangın dolayısıyla bina tahliye işlemi gerçekleştirildi, üst katta mahsur kalan bir personel, itfaiyenin merdivenli aracı ile tahliye edildi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar ve itfaiye personeli, İtfaiye Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Üç asırdır devam eden bu itfaiyecilik mesleği kutsal bir meslek. Bu yıl 304’üncü yılını kutluyoruz. Türkiye’de itfaiyecilik mesleği, mühendislik, birlik, kardeşlik, disiplin, hedef, başarı, onur, gurur, şeref, matematik, coğrafya, merhamet ve insanlık gibi daha sonra bunun Türk itfaiyecisinin sevgi, saygı, vicdan, inanç, sabır, iman, bilgi, beceri ve tecrübe, araç, ekipman, teknik, fizik, kimya, zeka ve azmini içerisine almaktadır. İtfaiyeciler olarak kutsal bir görev yapıyoruz. Sizlerin sayesinde tüm teknoloji ile birlikte itfaiyemizi donatmış bulunuyoruz. Desteklerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz”  dedi.

İtfaiye Haftası dolayısıyla gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bu özel hafta dolayısıyla başta belediye itfaiye personelimiz olmak üzere tüm itfaiyecilerimizin haftasını kutluyorum. İtfaiyecilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, kazasız, belasız bir hayat diliyorum. Hayatlarını kaybeden tüm itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Isparta’da disiplinli çalışan bir itfaiyemiz var. Hiçbir zaman, hiçbir yere geç kalmayan en kısa sürede ulaşan bir itfaiyemiz var. İtfaiyeciliğin, önemini, değerini, kutsallığını bilen bir milletiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından itfaiyenin temeli, amacı, hizmet kapsamını içeren İtfaiye Duası itfaiye personeli tarafından yapıldı. Makamdaki ziyaretin ardından ise senaryo gereği belediye hizmet binasında yangın alarmı verildi. Alarmın verilmesi ile birlikte personel binayı tahliye ederken, yangın ihbarı ulaşan itfaiye ekipleri de belediyeye intikal etti. Yapılan ilk inceleme ve müdahalelerin ardından binada kaldığı tespit edilen bir çalışan merdivenli araç ile itfaiye personeli tarafından pencereden tahliye edildi.

 

Bu haber 353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...