TÜRK SAĞLIK- SEN’DEN DİLEKÇE KAMPANYASI

26 Eylül 2018 16:42

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının yıpranma payı ile ilgili olarak beklentileri için dilekçe kampanyası başlattı.

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Daha önce gerek televizyon programlarımızda, gerekse basında ifade ettiğimiz şekliyle tasarıda yıpranma payı, brüt olarak 60 gün yani 6 yıla 1 yıl olarak düzenlenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği şekilde 90 gün yani 5 yıla 1 yıl şeklinde bir düzenleme yapılmamıştır. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanları kapsamamıştır. Geriye dönük olarak hesaplanmayacaktır. Düzenleme olumludur, fakat beklentileri tam anlamıyla karşılamayacaktır.

           Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmak zorundadır. Hakların tanınmasında ayrımcılık yapılması yanlıştır. Bu durum çalışma barışını ve huzurunu baltalamaktadır. Bir hak teslim edilirken kapsayıcılıktan ve adaletten ne kadar uzaklaşılırsa, o hak o denli beklentileri karşılamaktan da uzak kalacaktır. Yıpranma payı açısından durum ne yazık ki böyledir.

             Bu açıdan ilk olarak Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri milletvekillerimizle görüşmüş, tasarıdaki eksik kalan yönler ve çalışanların beklentilerini kendilerine iletmiştir. Bilahare Meclis Plan Bütçe Komisyonu toplantılarına Genel Başkan Yardımcımız  iştirak etmiş, gelişmeler yakından takip edilmiştir.

             Bu çerçevede sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamayan yıpranma payı (Fiili hizmet zammı) düzenlemesi ile ilgili olarak Sendikamız tarafından bir dilekçe kampanyası başlatılmıştır.

             Sendikamız tarafından hazırlanan dilekçelerde bazı sağlık meslek mensuplarının kapsam dışında bırakılması, geriye dönük çalışmaları kapsamaması ve fiilen çalışmayan günlerle hesaplandığında bir yıla 39 gün olarak fiili hizmet zammından yararlanacağı belirtilmiştir. Dilekçede söz konusu hususlarla ilgili yeni bir düzenleme yapılması istenmiştir. Sağlık çalışanlarımızın Şubelerimiz tarafından, kurumlarda açılacak stantlarda dilekçeleri imzalayarak bu mücadeleye destek vermelerini bekliyoruz.

              Dilekçe kampanyamızla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “Dilekçe kampanyamızla yıpranma payı ile ilgili mücadelemizi bir kez daha Türkiye’nin gündemine taşıyacağız.  Kampanyamızla Türkiye’nin tüm illerinden bir sesleniş daha yaparak, kararlığımızı ortaya koyacağız. Türk Sağlık-Sen olarak topladığımız tüm dilekçeleri TBMM’ye teslim edeceğiz. Çalışanların beklentilerini karşılan bir yıpranma payını hayata geçirin diyeceğiz.” dedi

 Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda TBMM nezdinde gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Yapılacak olan düzenlemelerde adaletin tesisi ve beklentilerin karşılanması adına var gücümüzle mücadele edeceğiz”.

 

 

Bu haber 434 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...