Şehirler Derneği Isparta’ya İl Temsilcisi atandı

3 Ekim 2018 18:05

Merkezi Antalya’da olan Uluslararası Şehirler Derneği, faaliyetlerini Isparta’ya da kaydırıyor. Kent ve ülke yararına gündeme göre projeler üretmek ve sorunları tespit etmek amacıyla kurulan Derneğin Isparta Temsilciliği’ne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Bölgespor Kulüp Başkanı Tuncay Tülemen görevlendirildi.

Uluslararası Şehirler Derneği Başkanı Bülent Yüksel, şu anda Antalya, Muratpaşa, Alanya, Afyonkarahisar ve Ankara’da temsilcilikleri olduğunu söyledi. Yakında Isparta, İstanbul, İzmir ve Samsun’da şubeleşeceklerini belirten Yüksel, şu açıklamalarda bulundu:

“Derneğimizin amacı; Kent ve ülke yararına gündeme göre projeler üretmek ve ülkenin sorunlarına sahip çıkmak, sorunları ve projeleri görüşmek, çözüm bulmak amacıyla konuklar davet etmek, şehrimizi yöneten kamu, kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile iş dünyasının buluşmasını, diyalogunu ve koordinasyonunu sağlamak üzere toplantılar düzenleyen istikrarlı, proje odaklı bir sivil toplum örgütüdür.

Uluslararası Şehirler Derneği kaç yılında kuruldu ve merkezi nerede?

-Derneğimiz Antalya Şehir Platformu adı altında 2016 yılında bölgesel alanda şeffaf bir anlayışla toplum yararına yönelik faaliyetlerine başlamış olup, 2017 yılında Uluslararası Şehirler Derneği olarak Antalya ilinde resmi olarak kurularak çalışmalarını ulusal ve uluslararası arenaya taşımıştır.

Uluslararası Şehirler Derneği’nin kuruluş amacı nedir?

-Kent ve ülke yararı adına güncel sorunlara ve eksikliklere yönelik çözümler aramak, projeler üretmek ve bunları görüşmek için konuklar davet etmek, kamu, kurum ve kuruluş yöneticileri ile iş dünyasının buluşmasını sağlamak amacıyla toplantılar gerçekleştirmek.

-Şehirlerde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda sorunlar yaşayan bireylere yönelik gönüllülük prensipleriyle sosyal hizmet sunmak.

-Hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan toplumsal bilincin oluşmasını sağlamak, devletin uzanamadığı ya da yetersiz kaldığı alanlarda insanların ihtiyaçlarını karşılamak amacını taşıyan aynı zamanda Dünya barışı bilinciyle faaliyetlerde bulunmak.

-Dernek üyelerimiz arasında ticari işbirliğini sağlamak, gerekli koordinasyonel zemin hazırlayarak yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda sektöre ait marka değerini artırmak.

Çalışma alanları

-Sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları

-Gelirde eşitlik

-Sağlıkta eşitlik ve sağlıklı bireyler

-Nitelikli eğitim

-Toplumsal cinsiyet eşitliği

-Temiz su ve sıhhi koşullar

-Erişebilir temiz enerji

-Sorumlu tüketim ve üretim

-Çevresel limitler içerisinde yaşama

-Sürdürülebilir bir ekonomi elde etmek

-İyi yönetimi teşvik etme

-Güçlü sağlıklı ve adil bir toplum.”

 

 

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...