VALİ GÜNAYDIN SENİRKENT İLÇESİNİ VE KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

3 Ekim 2018 18:15

Eylül ayı çalışma ziyaretleri kapsamında Senirkent ilçesini ziyaret eden Vali Şehmus Günaydın muhtarlar toplantısı düzenledi, köyleri ziyaret etti. Senirkent Kaymakamlığı ve Belediyesi’ni de ziyaret Vali Günaydın, Kaymakam Ali Erdoğan ve Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu’ndan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Senirkent ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenleyen Vali Günaydın muhtarların görüş ve önerilerini dinledi, iletilen sorunların çözümü konusunda ilgililere talimat verdi. 

“20-25 YIL KULLANILACAK”

Konuşmasında köylerin özellikle altyapılarının iyileştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğinin aktaran Vali Günaydın öncelikli hedeflerinin 2018 yılı sonuna kadar tüm köy grup yollarını sıcak asfalta kavuşturmak olduğunu söyleyerek bu hedeflerine en geç Ekim ayı ortalarında kavuşacaklarını belirtti. Vali Günaydın “ Diğer hedefimiz de 2023 yılına kadar yolu sıcak asfalt olmayan köyümüzün kalmaması. Bu uzak bir hedef değil. Bu yolları 20-25 yıl kullanacaksınız, sizin daha güvenli, daha konforlu yolculuk yapmanız, köyünüzde ürettiklerinizi ilçeye ve şehre götürmeniz için böyle bir çalışmayı 2023 yılına kadar tamamlayacağız.” dedi.

“KÖYLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ”

Vali Günaydın ayrıca bu yıl köylere 20 Milyon parke taşı dağıtılacağını ve içme suyu pompaları için güneş enerjisi çalışmalarının devam edeceğini aktararak özellikle güneş enerjisi sayesinde köylerin içme suyu için kullanılan elektrik maliyetlerinde yüzde 80’e varan tasarruflar sağladığını kaydetti. Vali Günaydın; “Köylerimizin yaşanabilir olması, insanlarımızın burada rahat, huzurlu ve sağlıklı yaşaması bizim için önemlidir. Köylümüzün köyünde yaşaması; daha fazla üretim ve istihdam demektir. Biz bunu çok iyi biliyoruz ve köylerimize önem veriyoruz. Köylerimizi alt yapısıyla, üst yapısıyla inşallah çok daha iyi yerlere hep beraber taşıyacağız.” dedi.

Vali Şehmus Günaydın ardından Büyükkabaca beldesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin’den beldeyle ilgili bilgi alan Vali Şehmus Günaydın ardından Büyükkabaca Meyve Alım Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

“KÖYLER ZİYARET EDİLDİ, TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ”

Köy ziyaretlerine Gençali Köyü’nden başlayan Vali Günaydın burada öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Top hediye ettiği öğrencilere bir süre sohbet eden Vali Günaydın daha sonra vatandaşlar ile bir araya geldi.  Vali Günaydın köy kadınlarının Kur’an kursu taleplerinin derhal yerine getirilmesini isterken vatandaşların ilettiği bahçe yollarının yenilenmesi konusunda da ise İl Özel İdaresi ekiplerine talimat verdi.

Ardından Başköy’e geçen Vali Günaydın köyde vatandaşlarla bir araya gelerek iletilen içme suyu için yeni kaynak talebinin İl Özel İdaresi ekiplerince değerlendirilmesini istedi. Ayrıca ekili ve dikili köy arazilerine zarar veren çobanlar hakkında da Jandarma ve Orman ekiplerinin daha fazla denetim yapması talimatını veren Vali Günaydın, çobanların daha duyarlı olmalarını istedi.

Vali Şehmus Günaydın son olarak Uluğbey Köyü’nü ziyaret etti. Köy sosyal tesislerinde bir süre vatandaşlarla sohbet eden Vali Günaydın, kendisine iletilen talepler konusunda ilgili kurumların çalışma yapmasını istedi.

 

 

Bu haber 403 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...