Manda Dağıtımları Başladı

8 Ekim 2018 18:28

Genç Çiftçi Projeleri kapsamında; Manda Yetiştiriciliği için İlimize 2 proje Şarkikaraağaç İlçesinde, 1 proje Gelendost İlçesinde olmak üzere 3 proje ayrılarak, toplam 15 adet manda teslim edilmesi planlandı. Bu kapsamda; Şarkikaraağaç ve Gelendost İlçelerinde 1'er olmak üzere 2 yetiştiriciye mandaları teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve köylerde genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" başarı ile devam etmektedir.

24.03.2018 tarihli ve 30370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2018/12) doğrultusunda; bu yıl İlimiz genelinde Bitkisel ve Hayvansal Üretim Projeleri olmak üzere toplam 183 proje ile üreticilerimize 5.490.000-TL. hibe ödemesi gerçekleştirilecektir.

Hayvancılık Projelerinden olan Manda Yetiştiriciliği için İlimize 2 proje Şarkikaraağaç İlçesinde, 1 proje Gelendost İlçesinde olmak üzere 3 proje ayrılmıştır ve toplam 15 adet manda teslim edilmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda; Şarkikaraağaç ve Gelendost İlçelerinde 1'er olmak üzere 2 yetiştiricimize mandaları teslim edilmiş olup, önümüzdeki günlerde Şarkikaraağaç İlçesinde 1 yetiştiriciye daha mandaları teslim edilecektir.

Ayrıca, diğer projeler ile ilgili gerçekleştirme çalışmaları devam etmekte olup, yılsonuna kadar tüm projelerin tamamlanması hedeflenmektedir” denildi.

 

Bu haber 280 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...