Isparta’da işsizliğin resmidir

18 Ağustos 2012 10:54

25 kişinin  alınacağı işe 433 başvuru :

Isparta’da işsizliğin resmidir

 

İşkur İl Müdürlüğü, Isparta İl Müftülüğüne bağlı Merkez Cami ve Kur-an kurslarında çevre temizliği ve temizlik alanlarında 4 ay çalıştırılmak üzere eleman alımı için kur’a çekimi yaptı. 10’u erkek 15’i bayan olmak üzere toplam 25 kişinin alınacağı işlere 433 kişi başvurdu.

 

 İşkur Isparta İl Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos 2012 tarihinde; Çalışma ve İş Kurumu Isparta İl Müdürlüğü ile Isparta İl Müftülüğü işbirliğinde, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında; Isparta İl Müftülüğüne bağlı Merkez cami ve Kur-an kurslarında çevre temizliği ve temizlik alanlarında proje uygulanacağı, programa katılmak isteyen işsizlerin 14 Ağustos 2012 tarihine kadar Çalışma ve İş Kurumu Isparta İl Müdürlüğünün adresine şahsen gelerek müracaat edecekleri duyuruldu.

İŞSİZLER İŞKUR’A KOŞTU

Bu duyurunun üzerine yüzlerce işsiz10’u erkek 15’i bayan olmak üzere çalıştırılacak 25 kişiden birisi olabilmek için İşkur İl Müdürlüğüne koştu ve hemen kaydını yaptırdı.

433 KİŞİDEN ŞANSLI 25 İŞÇİ KUR’A ÇEKİMİYLE BELİRLENDİ

Ve söz konusu iş için müracaatlar geçtiğimiz Salı günü bitti ve dün saat 09.30’da ise 25 şanslı işçiyi belirleyen Noter çekilişi yapıldı. İşkur İl Müdürlüğünde Isparta 2. Noterliği tarafından yapılan kur’a çekimine müracat eden  433 kişiden yaklaşık 60 kişisi katıldı. Diğerlerinin ise, ‘Nasıl olsa bana çıkmaz’ veya ‘Kur’a da çıkarsam bir şekilde mutlaka öğrenirim’ düşüncesiyle çekim salonuna gelmedikleri belirtildi.

İŞÇİLER 26 ARALIK TARİHİNE KADAR ÇALIŞACAK

İşkur İl Müdür Vekili Nadir Sökmen, yapılan kur’a çekiminin ardından isimleri belirlenen 25 kişinin listesini Müdürlük ilan panosunda duyuracaklarını belirterek, çekilişte ismi çıkan kişilerin 27 Ağustos 2012 tarihi ile 26 Aralık 2012 tarihleri arasında 4 ay süre ile istihdam edileceklerini belirtti.

İŞÇİLERE ASGARİ ÜCRET ÖDENECEK

4 ay süre ile çalışacak işçilerin sigortaları İşkur tarafından yapılacak ve aylık olarak da  asgari ücret düzeyinde ödemede bulunulacak. 

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...