Isparta’nın kaderi belli olacak

20 Şubat 2013 16:16

Kapatılan Sümerhalı Bölge Fabrikası’nın 120 Bin, Özel İdare’nin 80 Bin m2 arsasına inşa edilecek Sağlık Kampusu Projesi önündeki engelleri kaldırmak için Yasa Tasarısı, Genel Kurul’a geliyor. En geç 23 Şubat’ta karar alınacak.

Yıllardır yapımı beklenen Sağlık Kampüsünün akıbeti sonunda belli oluyor. Eski Sümerhalı Bölge Fabrikası ve Özel İdare’nin bir kısmını kapsayan alan üzerine inşa edilmesi planlanan kampus Isparta için çok önemli. Sağlıkta kamu-özel işbirliği modeliyle tesis ettirilmesi, yenilenmesi ve hizmet alımını düzenleyen yasa tasarısı, Genel Kurul'da görüşülecek. Genel Kurul, muhalefetin yoğun eleştiriler yönelttiği düzenlemenin tamamlanmaması halinde 22 Şubat Cuma ve 23 Şubat Cumartesi günleri de çalışacak. Tasarıya göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde sağlık tesisi yaptırabilecek ve bu tesisleri sabit yatırım dönemi hariç 30 yıla kadar kiralayabilecek. Hastane yerleşkeleri, sağlık tesisi ve ticari hizmet alanlarından oluşacak.

SADECE ANA İHALE KALDI

Yasal düzenlemenin ardından çoğunluğu ana kentler olmak üzere 32 şehre öncelik verilecek. Isparta’da ise sürece bir adım kaldı. Zira ön yeterlilik ihale süreci de tamamlandı.. Isparta’nın tek adımı ana ihale kaldı.

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...