ISUBU’da 38 bin öğrenci eğitim görüyor

9 Ekim 2018 17:54

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBU) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve ekibi Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede karşılıklı işbirliği konuları ele alındı.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete ISUBU Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir ve Genel Sekreter Sefer Kutlu da eşlik etti. Ziyarette ISUBU Rektörü Diler, “Üniversitemizi, belediyemizle ve Isparta’mızla hep birlikte ortak akılla yönetmek ana hedefimiz” derken, üniversitelerine ait bilgilendirmede bulundu. Üniversitelerinde toplam 38 bin öğrencilerinin bulunduğunu ve mevcut fakülte ve yüksekokullara ek yeni fakültelerin de açılacağını belirten Prof. Dr. Diler, “SDÜ’nün bağrından çıktık, onlar bizim abimiz. SDÜ’nün de şu anda 50 bin civarında öğrencisi var.  Aynı kampüste şu anda eğitime devam edeceğiz ancak ilerleyen dönemde Isparta’nın dinamikleriyle birlikte belediye, valilik ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte uygun bir kampus alanında Isparta’mız, ülkemiz adına aşkla, şevkle hizmet etmeye talibiz” görüşlerinde bulundu.

ISUBU Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve ekibini belediyede ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Üniversitemizin bu şekilde hafifletilerek iki ayrı koldan daha güçlü olarak büyümesi ve başarısı düşünüldüğü için böyle bir çalışma yapıldı. Bu çalışmada üniversite açısından önemli olduğunun farkındayız. Belediye olarak bize düşen her konuda her işte bizlerin şevkle zevkle yardımcı olacağımızdan emin olun diyorum. Yeter ki bize bir iş düşsün. Yeni üniversitemizin Isparta’mıza ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarınızda başarılar temenni ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 404 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...