Spora Yönlendirme Projesinde yeni dönem

10 Ekim 2018 18:10

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin yeni dönem başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde uygulanan ve geçen sezon 3 bin 661 öğrencinin yetenek taramasından geçirildiği projede yeni dönem hafta başında  start aldı.

Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonunda başlayan ve il genelinde İlkokul 3'üncü sınıf öğrencilerin katılacağı projede öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri değerlendiriliyor.

Projede ilk gün 197 öğrenci tarama testine tabi tutuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, ülke sporuna önemli katkılar sağlayacak olan proje çalışmalarını inceledi. İl Müdürü Gevrek, proje ekibine yeni dönemde başarılar dileyerek, proje ortağı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Okul Müdürlerine teşekkür etti.

 

Bu haber 356 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...