“Isparta’yı Türkiye’de bilmeyen kalmayacak”

20 Şubat 2013 16:19

Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdürü Oğuz Başaran, kültür alanında iddialı bir belediye olmayı hedeflediklerini belirterek, “Türkiye’nin herhangi bir İlindeki herhangi bir vatandaşa Isparta’yı sorduğunuzda ortalama bir bilgiye sahip olabilecek tanıtım çalışması yapacağız” dedi.

Isparta Belediyesi’nin bu yılki kültürel alanda yürüteceği faaliyetler oldukça iddialı. Özellikle yer sorunun çözülmesi halinde Türkiye’de ses getirecek çalışmalara imza atacaklarını belirten Kültür ve Sosyal işler Müdürü Oğuz Başaran, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da dediği gibi Isparta’yı fuarlar kenti haline getirmek istediklerini açıkladı. Bu sorumlulukları yerine getireceklerini ve Isparta’da düzenlenen fuarların artık daha renkli geçeceğini bildiren Başaran, bu yıl ki festivalle ilgili de ufak tüyolar verdi.

BU YIL TANINMIŞ SANATÇILAR GELİYOR

Başaran, geleneksel hale gelen festivale çok önemli sanatçıların geleceğini belirtti. Bu konuda Başkan Günaydın’ın ciddi talimatlarının bulunduğunu ifade eden Başaran, “İmkânlarımız ölçüsünde bu sene en kıymetli sanatçılarımızı getireceğiz. Birtakım ön çalışmalar yapıyoruz. Bu seneki festival daha renkli geçecek. Bunun da müjdesini şimdiden verelim” dedi.

ISPARTA’DAKİ KÜLTÜREL FAALİYETLER TATMİN EDİCİ SEVİYEDE DEĞİL

Öte yandan kültürel etkinlikler ve çalışmalar noktasında Isparta’nın diğer illere oranla kötü olmadığını ancak tatmin edici bir seviyede de olmadığını itiraf eden Başaran, şöyle devam etti: “Milli ve Dini günlerimizin yâd edilmesi dışında yapmış olduğumuz programlar da var. Özellikle bu yıl Isparta halkını yeniliklerle buluşturmak, insanların talep ettiği bizden beklentileri olan neyse onları verme adına çalışmalar planladık. Bu doğrultuda hizmet vermeye çalışıyoruz. Isparta halkımız ilahi dinletileri ve dini sohbetleri sürekli bizlerden talep ediyorlar ki bu tür programlarda oturacak yeri bırakın ayakta kalacak yer dahi olmuyor. Bu programlar bu denli ilgi çekiyor.

Bizden talep edilen programı yaptığımız zaman halkın katılımı üst seviyede oluyor bunu gözlemledik. Ispartalılık bilincinin, kültürünün oluşturulması noktasında çalışmalarımız olacak. Bunu buradan belirtmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde çok yoğun programlarımız olacak.

OĞUZATA PROJESİNDEN 500 ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR

Diğer taraftan çocuklarımızı da unutmuyoruz. Bu yıl başlangıç yaptık ve bundan sonra çocuklarımıza da yönelik güldürürken eğiten programlarımızı Ispartalıyla buluşturacağız. Çocuklarımızı çok önemsiyoruz hatta eğitim alanında Oğuzata Projemiz var. Bu proje çocuklarını herhangi ücretli bir kursa gönderemeyen ama okul dışında da eğitim almasını isteyen ailelere yönelik. Gelen taleplerin hepsini aldık. Bazı okullarda boş bulduğumuz dersliklerde kursumuzu yürütüyoruz. Neredeyse bir dershane ortamı oluşturduk. Eğitim noktasında da çok da fazla reklamını yapmadığımız ama içerik anlamında dolu dolu bir proje bu. Yaklaşık 500 öğrencimiz var. Başkan Beyin bu konuda ciddi hedefleri var. Burada eğitim alıp da üniversiteyi kazanan öğrencilerimize öğrenim boyunca ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde bursumuz olacak. Bu konuda Başkanımız Günaydın’ın ciddi çalışmaları var.

MEHTERAN JAPONYA’YA GİDİYOR

Mehteran da güzel çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki aylarda yurt dışında bir takım gösterilerimiz olacak. Mehteranımızı Japonya’ya götüreceğiz. Hindistan’dan da talep geldi. Hedefler noktasında da gerçekten iddialıyız.”

 

 

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...