Minik Öğrenciler Sokak Hayvanları Bakım Merkezinin ziyaretçisi

10 Ekim 2018 18:14

Isparta Belediyesinin 49 dönümlük orman içerisinde inşa ettiği ve 11 ay önce hizmete açılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi her kesimden insanın ilgi odağı olmaya ve ziyaretçi kabulüne devam ediyor. 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin son konukları ise Yedişehitler İlkokulunun birinci sınıf öğrencileri oldu. Beraberinde öğretmenleri ve sınıf anneleri ile birlikte üç şube halinde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gelen minikleri kapıda Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın karşılarken, minik öğrencilere hikaye kitapları hediye edildi. Merkezde incelemeleri esnasında karşısında minik öğrencileri gören Başkan Günaydın, çocuklarla sohbet etti. Minik öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, alanında profesyonelleşmiş 4 veteriner hekimin 24 saat esasına dayalı olarak merkezde görev yaptığını söylerken, yaralı, hasta veya aşısız sokak hayvanlarının kendilerine bildirilmesini istedi.

Yedişehitler İlkokulu birinci sınıf öğrencileri beraberinde öğretmen ve sınıf anneleri ile birlikte Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi. Çocuklar ayrıca çocuk oyun alanında gönüllerince de eğlenme fırsatı buldular. Çocuklar, güzel bir gün geçirmiş olmanın, hayvanlarla iç içe bulunmanın, oyun parkında oynamanın mutluluğunu dile getirdi.

Yedişehitler İlkokulu öğretmenlerinden Abdullah Türkmen geziye ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkmen, “Isparta Belediyesinin yapmış olduğu hayvan barınağını gezmeye geldik. Dünya Hayvanları Koruma Gününde gelecektik ancak bugüne nasip oldu.  Burası çocuklar için oldukça güzel ve anlamlı bir yer. Çocuklarımız burada sokakta kalan, sokakta barınmaya muhtaç olan hayvanların bakıldıklarını, korunduklarını çok güzel bir şekilde görebiliyorlar. Çocuklarımız yine kediler için ayrı, köpekler için ayrı bir alanın, yaralı ve bakıma muhtaç hayvanların yine ayrı bir noktada yer aldığını ve bakıldıklarını gördüler. Buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 Yine okulun sınıf annelerinden Emine Demircan da, “Çocuklarımızın sokak hayvanlarının nasıl ve ne şartlarda yaşadıklarını görmelerini istedik. Gayet güzel ve sağlıklı bir barınak. Hayvanların bakımları son derece güzel bir şekilde yapılıyor” derken, merkezin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...