Ticaret Bakanlığı Trenine Mehteranlı karşılama

12 Ekim 2018 15:23

Sosyal kooperatiflerin halka tanıtılması, yerel inisiyatiflerin harekete geçirilmesi ve kamuoyunun dikkatinin bu alana çekilmesi için 1 Ekim’de Ankara’dan yola çıkan kooperatif treni dün Isparta’ya geldi.

Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatifçiliğe yönelik farkındalığın artırılması, sosyal kooperatifçilik anlayışının desteklenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen proje kapsamında Ankara’dan yola çıkan ’Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni’ dün Isparta’ya geldi. Tren Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından  karşılandı. Trenle birlikte gelen Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu çiçek  buketi sunuldu. Mehteran takımı da karşılamada yer alırken, bugün şehir merkezinde sosyal kooperatifçilikle ilgili programlar yapılacak.

Tireni karşılama töreninde konuşan Seymenoğlu, son zamanlarda ülkelerde büyük göç hareketleri olduğuna dikkat çekerek, “Ülke içerisindeki göç hareketleri kırsaldan kentlere göç oluyor. Ülkemizde son zamanlarda yaşadığımız diğer ülkelerden ciddi göçler alıyoruz. Bu göçlerin neticesinde bir takım sosyal sorunlar daha da büyüyerek ülkelerin en önemli sorunları haline geliyor. Bu sosyal sorunlara çözüm olabilme adına alternatif model olarak sosyal kooperatifçilik modelini tanıtmak adına 1 Ekim’de Ankara’dan yola çıktık. Arkasından Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın bugün de Isparta’dayız. Isparta’da bu güzel karşılama bize moral verdi. Ardından Afyon ve Konya ile programımızı tamamlayacağız. Nisan ayında da bu projenin ikinci aşaması başlayacak. Bu sefer İpek Yolu’nu takip ederek Edirne’den Kars’a bu trenimizi hareket ettireceğiz” dedi.

Projenin amacından bahseden Seymenoğlu, “Projemiz kısaca şunları amaçlıyor; Dezavatajlı gruplara yani uzun süreli işsizlere, yoksullara, az gelirlilere, sosyal olarak bir takım sorun yaşayan insanlara, göçmenlere, yaşlı ve çocuk bakım hizmetlerine bu hizmeti sunabilme adına bir alternatif model olarak sosyal kooperatif treni projesini geliştirdik. Bu tren projesi bir farkındalığı artırma amacıyla yapıldı. İllere gittiğimizde farklı yüzle insanların karşısına çıkalım dedik. Umarım bu proje başarılı olur ve Amerika ve Avrupa’da olduğu gibi sosyal kooperatif modelini ülkemizde tanıtabiliriz” şeklinde konuştu.

Treni karşılama töreninin ardından ’Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni’ projesi şehirde düzenlenen etkinliklerle devam etti. İlk olarak çocuklar için kodlama atölyesi kuruldu. Daha sonra Barida Hotels’de Sosyal Kooperatif konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Öğleden sonra da Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Sosyal Kooperatif, İlham Verenler Söyleşisi düzenlendi. Tren daha sonra Afyonkarahisar’a doğru yola çıktı.

 

 

Bu haber 362 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...