Yalvaç MYO’dan “YERLİYSE YERİZ…”projesi

12 Ekim 2018 15:28

TAFED ile AGEB işbirliğiyle başlatılan “869 Yerliyse Yeriz”  projesine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı destek verdi. Öğretim Görevlisi İpek Ünal tarafından planlanan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı yönelik “Aşçılık Mesleğinin Dünü, Bugünü, Yarını ve Mutfakta Yerli Malı Ürünleri Kullanmanın Önemi” konulu konferans verildi. 

 

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği (AGEB) işbirliğiyle başlatılan “869 Yerliyse Yeriz”  projesine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı destek verdi.

İPEK HOCA VE ÖĞRENCİLERİNDEN YERLİYSE YERİZ VİDEOSU

Öğretim Görevlisi İpek Ünal tarafından planlanan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı yönelik “Aşçılık Mesleğinin Dünü, Bugünü, Yarını ve Mutfakta Yerli Malı Ürünleri Kullanmanın Önemi” konulu konferans verildi.  Butik Pastacılık Eğitimi vermek üzere Tafed’e bağlı Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Dernek başkanı Hatice Akman ve dernek üyesi şefler katılım sağladılar.

Eğitimin sonunda Aşçılık programı öğrencileri, hocaları hep birlikte 869 kampanyasına destek için Yerliyse Yeriz temalı bir video çekerek sosyal medyada yayınladılar.

“YERLİ MALI ÜRÜNLERİ TEŞVİK ETMEK İSTEDİK”

Öğretim Görevlisi İpek Ünal, “Kampanyayı kısaca açıklamak gerekirse ‘869 kodu Türkiye’nin uluslararası barkot numarasıdır. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm firmaların bu kodu kullanması gerekmektedir. Geleceğin şef adayları olan öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirerek, yerli malı ürünleri kendi mutfaklarında tercih etmelerinin önemini vurguladık.

Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı olumsuz durumlar bize, yerli üretimin desteklenmesi bunun sürdürülebilir hale gelmesi için her kesimden destek görmesinin önemini göstermiştir. Bu noktada yerli üretimi desteklemek adına Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerimizi bilgilendirerek, yerli malı ürünleri kullanmaya teşvik ederek üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

“YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Yalvaç MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci de yerli üretimin önemini vurgulayarak, ekonomik kalkınmanın yerli üretimden ve yerli tüketimden geçtiğini ifade etti. Bu vesileyle Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği (AGEB)'ne anlamlı kampanyaları için, etkinliğe katılan uzmanlara öğrencilerimize değer kattığı için, organizasyonu düzenleyen Öğretim Görevlisi İpek Ünal’a da özverili çalışmaları için teşekkür etti.

 

 

 

Bu haber 300 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...