SDÜ Olimpiyat ikincisi eski Milli Boksörü ağırladı

13 Ekim 2018 13:02

Ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden, kariyerine dünya şampiyonluğunu da ekleyen Eski Milli Boksör Malik Beyleroğlu,  SDÜ Spor Bilimleri Fakültesince düzenlenen “Olimpizm Düşüncesinin Türkiye’deki Yeri” isimli konferansta geleceğin sporcularla bir araya geldi.

Ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden, kariyerine dünya şampiyonluğunu da ekleyen Eski Milli Boksör ve Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Malik Beyleroğlu,  SDÜ Spor Bilimleri Fakültesince düzenlenen “Olimpizm Düşüncesinin Türkiye’deki Yeri” isimli konferansta geleceğin sporcularıyla buluştu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, ülkemizde spor konusunda akademik çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirterek spor alanında var olan başarının altyapısını spor bilimleri fakültelerinin oluşturacağını söyledi. Boks alanında efsane bir ismi ağırlamanın mutluğu içerinde olduklarını ifade eden Saltan, “Spor demek saygı, hoşgörü demektir. Sporcu, örnek insan demektir. Siz sporcular ülkemiz için çok önemlisiniz. Spor kültürünü sizler geliştireceksiniz.” dedi.

Konuşmasına “Ringde tek başına mücadele etmek güzel fakat burada sizin karşınızda konuşmak biraz zor” sözleriyle başlayan Malik Beyleroğlu, ilk insan kadar eski bir tarihe sahip olan sporun zamanla gelişerek gövde gösterisi haline geldiğini; ilk Olimpiyatlarla birlikte farklı bir arenaya taşındığını vurguladı. Sporun artık bilimleştiğini sözlerine ekleyen Beyleroğlu, bir sporcunun olimpiyatlara katılmaya hak kazanmasının o sporcunun ülkesini, bayrağını ve marşını tüm dünyaya tanıtması demek olduğunu söyledi. Bir olimpiyat organizasyonunu alan bir ülkenin maddi olarak büyük olanaklara sahip olacağını dile getiren Beyleroğlu, ülkemizin spor alanında çok güzel yerlere geldiğini devletin bu alana verdiği desteğin her geçen gün arttığını ifade etti. “Spor, multidisipliner bir sistemdir” diyen Beyleroğlu, sporcunun fizyolojik yapısını bilmenin esas olduğunu söyledi. Başarıya ulaşmanın anahtarını “çalışmak” olarak tanımlayan Beyleroğlu, etkinliğin devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Melik Beyleroğlu, konferans öncesinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'yı makamında ziyaret etti.

 

Bu haber 329 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...